Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Karekiet om 21:31
_
Karekiet Online

Door Prlwytzkofsky om 21:28
_
Prlwytzkofsky Online

Door annemie61 om 21:27
_
Nieuw Gastenboek bericht geplaatst

Door frances om 21:24
_
Frances Online

Door Annelies1 om 21:22
_
Annelies1 Online

Door Marc om 21:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door annemie61 om 21:18
_
Annemie61 Online

Door SiebevanderBij om 21:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Noord-Afrikaanse champignonsoep


Noord-Afrikaanse champignonsoep

Ik ben echt een soepfan en maak dat dan ook vaak.
Dit is een heerlijk champignonnesoeprecept dat je
in een handomdraai op tafel zet.....

Dit heb je nodig:

4 eetlepels roomboter;
3 zeer fijngehakte tenen knoflook;
3 grote in dunne plakjes gesneden uien;
550 gram champignons;
peper en zout naar smaak;
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
500 ml. kokend water;
1 groentenbouillonblokje;
3 eetlepels bloem;
125 ml. melk;
125 ml. room;

Voor de afwerking:
5 in dunne reepjes gesneden champignons;
fijngehakte platte peterselie.

Zo maak je het:

Smelt de boter in een pan.
Voeg er de ui aan toe en laat 5 minuten op laag
vuur al omscheppend fruiten.
Voeg er dan de champignons, de knoflook en peper
en zout naar smaak en toe en laat alles nog 5 minuten
meebakken.
Voeg er de gehakte platte peterselie, het groentenbouillon-
blokje en het kokende water aan toe en roer alles door
elkaar.
Breng weer aan de kook en laat de soep, met het deksel
op de pan, 20 minuten zachtjes koken.

Vermeng in een kommetje de bloem met de melk.
Roer er met een garde een glad papje van.
Giet dit papje bij de soep in de pan en roer goed door.
Laat 5 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.

Haal de pan van het gas af en roer er de room doorheen.
Zet weer op het gas, breng weer aan de kook en laat
op heel laag vuur nog 5 minuten doorpruttelen.

Mix de soep glad en romig met een staafmixer of in een
blender.

Smelt een lepel boter in een koekenpannetje en bak
daarin de champignonreepjes samen met een beetje
peper en zout naar smaak goudbruin en gaar.

Schep de soep in mooie kommen en bestrooi in het
midden met wat gebakken champignonreepjes en wat
fijngehakte platte peterselie.





Geplaatst op 09 mei 2013 14:03 en 4922 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  19 jan 2015 13:47
Gisteren gemaakt, ontzettend lekker

Gast  17 jun 2016 08:00
Gisterenavond voor de iftar maaltijd gemaakt. Bedankt voor dit lekkere recept Amber!
_