Ideaal voor op de barbecue maar ook op een gewone
grill; lekkere pittige gehaktballetjes aan een spiesje.
Dit heb je nodig:
500 gram gehakt;
1 kleine ui;
1ei;
mint;
1 eetlepel olie;
zout,peper en gemalen komijn naar smaak.
Voor de yoghurtsaus (Raita):
250 ml. yoghurt naturel;
1/2 komkommer;
1 teen knoflook;
mint;
zout naar smaak.
Zo maak je het:
Vermeng het gehakt met de fijngehakte ui, het ei,
fijngehakte mint naar smaak, zout, peper en gemalen
komijn naar smaak.
Zet minstens 1 uur in de koelkast.
Vorm kleine ovale porties gehakt rondom een spiesje
en grill ze goudbruin en om en om gaar opde barbecue
of op de grill.
Voor de yoghurtsaus:
Schil en rasp de halve komkommer, laat dat goed uitlekken
(druk op de komkommerrasp totdat al het vocht er uit is)en
vermeng dat met de yoghurt, de zeer fijngehakte teen knoflook,
wat fijngehakte mint en zout naar smaak.
Dien de spiesjes op met daarbij de yoghurtraita, lekker Marokkaans
brood, gebakken aardappelpartjes en een lekkere salade.