Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tteun om 23:34
_
Tteun Online

Door Peter de Haan om 23:31
_
Peter de Haan Online

Door Gribou---Greet om 23:27
_
Gribou---Greet Online

Door lou45 om 23:24
_
Lou45 Online

Door Greeet om 23:21
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 23:21
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door redone om 23:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 23:19
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen


Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen

Geitenvlees wordt eigenlijk niet zoveel gegeten in Nederland, maar
het is erg lekker en vooral in dit onderstaande tajinerecept.....

Dit heb je nodig:

1 kilo geitenvlees;
1 kilo zoete aardappelen;
6 chilipepers (of minder, naar smaak);
2 grote uien;
2 paprika's;
2 runderbouillonblokjes;
6 tomaten of een 1 1/4 blik tomatenblokjes;
2 koffielepels paprikapoeder;
2 koffielepels kurkumapoeder;
2 koffielepels gemalen komijn;
2 koffielepels gemalen koriander;
4 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
een handje fijngehakte verse koriander.

Zo maak je het:

Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Verwijder de pitjes uit de pepers en snijd die ook
in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de tomaten (als je verse tomaten
gebruikt).
Hak de uien.

Verhit in een ruime pan de helft van de olijfolie.
Braad daarin het vlees aan alle kanten aan totdat
het mooi bruin is.
Haal het aangebraden vlees uit de pan en houd warm.
Giet ook de achtergebleven braadolie uit de pan.

Verhit dan het restant van de olijfolie en fruit daarin
de gehakte uien, de paprika- en peperstukjes aan.
Laat alles 1-2 minuten al omscheppend zachtjes bakken
en bestrooi met de specerijen.
Schep alles al omscheppend nog 2 minuten om zodat
het aroma van de specerijen vrijkomt.

Doe het gebraden vlees er weer bij, voeg de gesneden
verse tomaten of de tomaten blokjes uit blik toe en de
verkruimelde runderbouillonblokjes.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet er zoveel heet water bij totdat alles nét onder
staat, zet het deksel op de pan en laat zachtjes koken
totdat het vlees gaar is.

Schil ondertussen de zoete aardappelen.
Leg ze in een schaal met water zodat ze niet verkleuren.
Snijd de zoete aardappels pas op het laatste moment
in grove stukken.

Voeg de stukken zoete aardappel toe aan het vlees en
laat zachtjes doorkoken totdat ook de aardappelen gaar
zijn.

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de zoete
aardappelen daarop- en overheen samen met de saus.
Bestrooi de tajine met een handje fijngehakte verse koriander.
Dien op met lekker Marokkaans brood.





Geplaatst op 31 mei 2013 18:52 en 5940 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.