Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door AngelB om 18:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door leo46 om 18:55
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door Briesje om 18:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Pandora57 om 18:53
_
Pandora57 Online

Door Rosalina42 om 18:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door A.Pierik om 18:50
_
A.Pierik Online

Door Briesje om 18:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Geertje935 om 18:45
_
Geertje935 Online





_

Andere artikelen



Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen


Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen

Geitenvlees wordt eigenlijk niet zoveel gegeten in Nederland, maar
het is erg lekker en vooral in dit onderstaande tajinerecept.....

Dit heb je nodig:

1 kilo geitenvlees;
1 kilo zoete aardappelen;
6 chilipepers (of minder, naar smaak);
2 grote uien;
2 paprika's;
2 runderbouillonblokjes;
6 tomaten of een 1 1/4 blik tomatenblokjes;
2 koffielepels paprikapoeder;
2 koffielepels kurkumapoeder;
2 koffielepels gemalen komijn;
2 koffielepels gemalen koriander;
4 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
een handje fijngehakte verse koriander.

Zo maak je het:

Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Verwijder de pitjes uit de pepers en snijd die ook
in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de tomaten (als je verse tomaten
gebruikt).
Hak de uien.

Verhit in een ruime pan de helft van de olijfolie.
Braad daarin het vlees aan alle kanten aan totdat
het mooi bruin is.
Haal het aangebraden vlees uit de pan en houd warm.
Giet ook de achtergebleven braadolie uit de pan.

Verhit dan het restant van de olijfolie en fruit daarin
de gehakte uien, de paprika- en peperstukjes aan.
Laat alles 1-2 minuten al omscheppend zachtjes bakken
en bestrooi met de specerijen.
Schep alles al omscheppend nog 2 minuten om zodat
het aroma van de specerijen vrijkomt.

Doe het gebraden vlees er weer bij, voeg de gesneden
verse tomaten of de tomaten blokjes uit blik toe en de
verkruimelde runderbouillonblokjes.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet er zoveel heet water bij totdat alles nét onder
staat, zet het deksel op de pan en laat zachtjes koken
totdat het vlees gaar is.

Schil ondertussen de zoete aardappelen.
Leg ze in een schaal met water zodat ze niet verkleuren.
Snijd de zoete aardappels pas op het laatste moment
in grove stukken.

Voeg de stukken zoete aardappel toe aan het vlees en
laat zachtjes doorkoken totdat ook de aardappelen gaar
zijn.

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de zoete
aardappelen daarop- en overheen samen met de saus.
Bestrooi de tajine met een handje fijngehakte verse koriander.
Dien op met lekker Marokkaans brood.





Geplaatst op 31 mei 2013 18:52 en 5640 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.