Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door bernard51 om 20:52
_
Bernard51 Online

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:51
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Koffie-crèmetaart


Koffie-crèmetaart

Een, vind ik zelf, hele gemakkelijk te maken overheerlijke koffiecrèmetaart.

Dit heb je nodig:
175 gram roomboter (of margarine);
175 gram basterdsuiker;
3 eieren,losgeklopt;
175 gram zelfrijzend bakmeel;
2 eetlepels sterke koffie.

Voor de koffiecrème/glazuur:
225 gram gezeefd poedersuiker;
50 gram roomboter;
2 eetlepels sterke koffie.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet 2 lage ronde cake- of springvormen in met boter
en bekleed de bodems met bakpapier.

Mix in een kom de zachte roomboter (of margarine)
samen met de basterdsuiker tot een crèmige massa.
Mix tenminste 5 minuten met een mixer zodat de
massa lekker luchtig wordt.

Voeg beetje bij beetje al mixend de losgeklopte
eieren toe.
Schep er dan met een metalen lepel het bakmeel
doorheen en daarna de twee eetlepels sterke koffie.

Verdeel het beslag over de twee bakvormen.
Maak de bovenkant glad met de metalen lepel.

Bak de cakes 30 minuten in de voorverwarmde
oven tot de cakes goudbruin en gaar zijn en
terugveren als je ze met je vinger indrukt.
Een goede methode is ook om er een satéprikker
in te steken; wanneer er geen beslag aan de prikker
blijft hangen dan is de cake zeker gaar.

Haal de cakes uit de bakvormen en laat ze afkoelen
op een rooster.

Maak dan de koffiecrème/glazuur:

Doe alle ingrediënten voor de koffiecrème in een
glazen kom en verwarm die "au bain marie" (boven
een pan met kokend water)
Verwarm alles langzaam en roer tot het mengsel
zacht en glanzend is.
Haal dan van het gas af.

Laat staan tot het koud is en klop het dan goed
door totdat het goed is om uit te strijken over
de cakes.

Leg één van de cakes op een mooie schaal.
Strijk er de helft van de koffiecrème overheen.
Leg de andere cake er bovenop.
Verdeel hierover de rest van de koffiecrème en
maak daarbij ronddraaiende bewegingen met
je spatel.

Snijd de taart in mooie punten.





Geplaatst op 01 juni 2013 11:59 en 5277 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 jun 2013 10:52
Hoi Amber,

De taart ziet er heerlijk uit hoor, ik had alleen een vraagje kan ik ook oploskoffie gebruiken en moet het vloeibaar zijn, of maakt dat niet uit?

Groetjes Fouzia

Amber  
06 jun 2013 13:17
Ik gebruik zelf geen oploskoffie, maar ik zou me kunnen voorstellen dat je dat wel zou kunnen gebruiken in het recept; wel gewoon een kop sterke koffie maken met behulp van de oploskoffie.
Succes er mee,

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  27 okt 2013 09:15
is basterdsuiker de lichte bruine suiker? de donkere noemt candijsuiker dus ik heb de lichte gebruikt maar de taart ziet er lichter uit dan op de foto

Amber  
27 okt 2013 11:43
Basterdsuiker heb je in wit, lichtbruin en donkerbruin.
Ik zou de volgende keer de donkerbruine gebruiken als je de taart niet donker genoeg vindt.
Uiteindelijk draait het toch om de smaak, nietwaar?
_