Je kunt deze couscous eten als nagerecht, maar ook als tussendoortje of zelfs ontbijtgerecht. Ik gebruik in dit recept snel-klaar couscous, maar je kunt de couscous natuurlijk ook op traditionele manier stomen; je bent dan wel wat langer bezig......
Dit heb je nodig:
250 gram couscous;
60 gram fijne suiker;
250 ml. kokend water;
snufje zout;
90 gram ongezouten roomboter, in stukjes;
125 gram gedroogde abrikozen in dunne
reepjes gesneden;
4-5 ontpitte dadels, in reepjes gesneden;
1-2 eetlepels rozijnen naar keuze;
50 gram geroosterde amandelschilfers;
2 eetlepels grof gehakte ongezouten
pistachenootjes.
Voor de decoratie:
2 eetlepels poedersuiker;
1/2 eetlepel kaneelpoeder;
evt. 375 ml. kokende melk (naar keuze).
Zo maak je het:
Doe de couscous in een grote, magnetronbestendige kom.
Roer er de suiker, het zout en het hete water doorheen
en laat 3 minuten even rusten tot het water is geabsorbeerd.
Verdeel de roomboter over de couscous, dek de schaal af
met plasticfolie maar laat een klein gaatje open.
Zet de afgedekte kom couscous 2 minuten in de magnetron
op 1000 watt.
Laat rusten totdat de stoom verdwenen is en verwijder het
plasticfolie.
Schep met een vork de reepjes gedroogde abrikoos, de dadelreepjes, de rozijnen en de geroosterde amandelschilfers door de couscous.
Schep de couscous in een bergje op een mooie schaal en versier
met de grofgehakte pistachenootjes, de poedersuiker en het
kaneelpoeder.
Variatie:
Plaats evt. kommetjes op tafel en een kan hete melk, zodat iedereen,
die dat wil zich kan bedienen door wat couscous in een kommetje te doen
met daarop hete melk.