Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Briouats van zalm met spinazie


briouats met zalm en spinazie

Wat is het toch heerlijk dat je met briouats alle kanten op kunt; hieronder vinden jullie een briouats-recept met gerookte zalm en spinazie, dit keer met gebruik van Turkse YUFKA-vellen, die te koop zijn bij de Marokkaanse- of Turkse winkel. Het zijn driehoekige- of vierkante dunne deegvellen die het gemakkelijk maken om briouats van te rollen. Kan je ze nu niet vinden dan gebruik je gewoon filodeegvellen of diepvries loempia-vellen....

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 12 briouats:

12 driehoekige Yufka-deegvellen;
500 gram spinazie á la crème (diepvries);
2 eieren;
1 eetlepel bloem;
gerookte zalm;
ricotta.

Zo maak je het:

Laat de spinazie ontdooien in de koelkast en
vermeng dat met de losgeklopte ei en een eetlepel
bloem.
Roer alles goed door elkaar.
Strijk dit mengsel uit op een met bakpapier belegde
bakplaat en plaats 25 minuten in de oven op 180 graden.

Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en vermeng met
wat ricotta naar smaak.
Verdeel spinazie met ei over de lange zijde van de yufka-
vellen en verdeel daarover het gerookte zalm/ricotta mengsel.
Rol deeg met vulling op tot briouats (=loempiaatjes).

Verhit de olie op 180 graden en bak de briouats in een paar
minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Geef er een lekkere salade bij




yufka deegvellen



Geplaatst op 10 juni 2013 13:38 en 3974 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.