Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Loezie om 14:32
_
Loezie Online

Door Loezie om 14:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 14:30
_
Rosalina42 Online

Door jeanneke1 om 14:30
_
Jeanneke1 Online

Door joke om 14:27
_
Joke Online

Door annette49 om 14:23
_
Annette49 Online

Door LadyLely om 14:23
_
LadyLely Online





_

Andere artikelen



Briouats van zalm met spinazie


briouats met zalm en spinazie

Wat is het toch heerlijk dat je met briouats alle kanten op kunt; hieronder vinden jullie een briouats-recept met gerookte zalm en spinazie, dit keer met gebruik van Turkse YUFKA-vellen, die te koop zijn bij de Marokkaanse- of Turkse winkel. Het zijn driehoekige- of vierkante dunne deegvellen die het gemakkelijk maken om briouats van te rollen. Kan je ze nu niet vinden dan gebruik je gewoon filodeegvellen of diepvries loempia-vellen....

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 12 briouats:

12 driehoekige Yufka-deegvellen;
500 gram spinazie á la crème (diepvries);
2 eieren;
1 eetlepel bloem;
gerookte zalm;
ricotta.

Zo maak je het:

Laat de spinazie ontdooien in de koelkast en
vermeng dat met de losgeklopte ei en een eetlepel
bloem.
Roer alles goed door elkaar.
Strijk dit mengsel uit op een met bakpapier belegde
bakplaat en plaats 25 minuten in de oven op 180 graden.

Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en vermeng met
wat ricotta naar smaak.
Verdeel spinazie met ei over de lange zijde van de yufka-
vellen en verdeel daarover het gerookte zalm/ricotta mengsel.
Rol deeg met vulling op tot briouats (=loempiaatjes).

Verhit de olie op 180 graden en bak de briouats in een paar
minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Geef er een lekkere salade bij




yufka deegvellen



Geplaatst op 10 juni 2013 13:38 en 4138 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.