Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:42
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door anneliesk om 10:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door HansvanDeventer om 10:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse kipspiesjes


Marokkaanse kipspiesjes

Altijd lekker, zomer én winter, deze smakelijke Marokkaanse kipspiesjes. Op de barbecue of electrische grill, het maakt niet uit......

Dit heb je nodig:

Het liefst ruim van tevoren laten marineren.....

500 gram kipfilet in kleine blokjes;
het sap van 1 citroen;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 fijngeperste teentjes knoflook;
Zout en peper naar smaak;
1 mespuntje kurkuma;
3 eetlepels olijfolie;
1 koffielepel harissa (naar smaak);
Tomaten, rode/groene paprika, schoongemaakt
pitjes en vocht verwijderd en in stukjes gesneden.

Zo maak je het:

Vermeng alle ingrediënten met elkaar in een kom.
(behalve de tomaat en de paprika).
Plaats de kom minstens een paar uur maar het
liefst een hele nacht in de koelkast om te marineren.

Steek de volgende dag de gemarineerde kipfilet om
en om met de stukjes tomaat/paprika aan pennen of
aan houten satéprikkers (die dan eerst wel even in water
laten liggen om aanbranden te voorkomen).

Grill de pennen bovenop de hete barbecue of op/onder
een hete electrische grill.

Dien op met daarbij salades, olijven en lekker Marokkaans
brood.





Geplaatst op 10 juni 2013 14:55 en 7287 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 jun 2013 20:54
Dag Amber,
Wij hebben vanavond de Marokkaanse kipspiesjes op de barbecue gegrilld. Wat een heerlijk recept! Ik ga vast meer van je recepten proberen. Dank je wel. Vriendelijke groet van Charlotte


Amber  
01 jul 2013 13:09
Hallo Charlotte,

Leuk dat dit recept je goed is bevallen en ja, je bent welkom om alle recepten die je hier aanstaan mee te nemen en uit te proberen.
Niets te danken dus.....

groetjes,
AMBER
_