Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Weerhier om 05:36
_
Weerhier Online

Door jocowi om 05:32
_
Jocowi Online

Door ido om 05:20
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:16
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:15
_
Ido Online

Door flexion10 om 05:09
_
Flexion10 is vandaag Jarig

Door GrardLips om 05:09
_
GrardLips is vandaag Jarig

Door Maus om 05:09
_
Maus is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Marokkaanse kipspiesjes


Marokkaanse kipspiesjes

Altijd lekker, zomer én winter, deze smakelijke Marokkaanse kipspiesjes. Op de barbecue of electrische grill, het maakt niet uit......

Dit heb je nodig:

Het liefst ruim van tevoren laten marineren.....

500 gram kipfilet in kleine blokjes;
het sap van 1 citroen;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 fijngeperste teentjes knoflook;
Zout en peper naar smaak;
1 mespuntje kurkuma;
3 eetlepels olijfolie;
1 koffielepel harissa (naar smaak);
Tomaten, rode/groene paprika, schoongemaakt
pitjes en vocht verwijderd en in stukjes gesneden.

Zo maak je het:

Vermeng alle ingrediënten met elkaar in een kom.
(behalve de tomaat en de paprika).
Plaats de kom minstens een paar uur maar het
liefst een hele nacht in de koelkast om te marineren.

Steek de volgende dag de gemarineerde kipfilet om
en om met de stukjes tomaat/paprika aan pennen of
aan houten satéprikkers (die dan eerst wel even in water
laten liggen om aanbranden te voorkomen).

Grill de pennen bovenop de hete barbecue of op/onder
een hete electrische grill.

Dien op met daarbij salades, olijven en lekker Marokkaans
brood.





Geplaatst op 10 juni 2013 14:55 en 7643 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 jun 2013 20:54
Dag Amber,
Wij hebben vanavond de Marokkaanse kipspiesjes op de barbecue gegrilld. Wat een heerlijk recept! Ik ga vast meer van je recepten proberen. Dank je wel. Vriendelijke groet van Charlotte


Amber  
01 jul 2013 13:09
Hallo Charlotte,

Leuk dat dit recept je goed is bevallen en ja, je bent welkom om alle recepten die je hier aanstaan mee te nemen en uit te proberen.
Niets te danken dus.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  16 jun 2018 11:37
Vandaag gemaakt voor gasten met een bulgursalade. Een succes.
Fijn en goed te doen, heerlijk!