Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 08:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 08:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 08:44
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Rosalina42 om 08:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 08:41
_
Loezie Online

Door digilou om 08:41
_
Digilou Online





_

Andere artikelen



Mosseltajine met worteltjes


Mosseltajine met worteltjes

Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel
iets voor jou.....

Dit heb je nodig:

500 gram gekookte mosselen (diepvries of vers);
6 middelgrote wortels;
1 ui;
4 tenen knoflook;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel chilipeper;
1 koffielepel gemberpoeder;
6 eetlepels olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak;
1 citroen.

Zo maak je het:

Ontdooi de mosselen van tevoren (of koop verse
gekookte mosselen bij de visboer).

Vermeng in een kom de specerijen, de fijngehakte tenen knoflook,
de zeer fijngehakte platte peterselie,de verse koriander en 2 eetlepels
olijfolie met elkaar.
Houd apart.

Schrap de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.

Verhit in een tajine of in een kookpan 4 eetlepels olijfolie
en fruit daarin de gehakte ui samen met de worteltjes.
Laat een tijdje zachtjes pruttelen.

Doe er dan de helft van de chermoula bij (het specerijenmengsel)
roer door elkaar en laat 2 minuten zachtjes koken.
Giet er dan zoveel heet water bij dat de worteltjes nét onder staan
en laat 20 minuten zachtjes verder koken zonder er in te roeren.
Vermeng de rest van de chermoula met de gekookte mosselen en
voeg die bij de worteltjes als die zacht en gaar zijn.
Laat nog drie minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de
tajine/kookpan.

Besprenkel het gerecht met het sap van de citroen en dien op.
Geef er een lekkere salade bij en natuurlijk vers Marokkaans brood.





Geplaatst op 11 juni 2013 15:21 en 3974 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Eucalypta51.1  
12 jun 2013 10:44
Wat een geweldig mooie site en wat een heerlijke recepten!
Ik zal hier zeker gebruik van maken
Petje af Amber

Amber  
12 jun 2013 11:16
Dank je wel Eucolypta51 voor je complimenten.
Je bent van harte welkom om alle recepten die je lekker vindt mee te nemen.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  14 jun 2013 09:35
Beste Amber,

Ben al jaren regelmatig te vinden op je schitterende website en heb al veel van je gerechten geprobeerd. Vooral de tajines zijn thuis een succes. Iedereen is er gek op, of het nou met groenten, kip of vlees is. Nu heb ik wel een vraagje over deze mossel-tajine. Wij houden geen van allen van worteltjes. Heb je een suggestie voor een andere groente?

Groetjes en ga alsjeblieft verder met je recepten,

Martine

Amber  
14 jun 2013 09:52
Tja,misschien zou je doperwtjes kunnen proberen of tomaten,prei en venkel.

Bedankt trouwens voor je complimenten! :grin:

groetjes,
AMBER
_