Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 15:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online





_

Andere artikelen



Mosseltajine met worteltjes


Mosseltajine met worteltjes

Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel
iets voor jou.....

Dit heb je nodig:

500 gram gekookte mosselen (diepvries of vers);
6 middelgrote wortels;
1 ui;
4 tenen knoflook;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel chilipeper;
1 koffielepel gemberpoeder;
6 eetlepels olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak;
1 citroen.

Zo maak je het:

Ontdooi de mosselen van tevoren (of koop verse
gekookte mosselen bij de visboer).

Vermeng in een kom de specerijen, de fijngehakte tenen knoflook,
de zeer fijngehakte platte peterselie,de verse koriander en 2 eetlepels
olijfolie met elkaar.
Houd apart.

Schrap de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.

Verhit in een tajine of in een kookpan 4 eetlepels olijfolie
en fruit daarin de gehakte ui samen met de worteltjes.
Laat een tijdje zachtjes pruttelen.

Doe er dan de helft van de chermoula bij (het specerijenmengsel)
roer door elkaar en laat 2 minuten zachtjes koken.
Giet er dan zoveel heet water bij dat de worteltjes nét onder staan
en laat 20 minuten zachtjes verder koken zonder er in te roeren.
Vermeng de rest van de chermoula met de gekookte mosselen en
voeg die bij de worteltjes als die zacht en gaar zijn.
Laat nog drie minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de
tajine/kookpan.

Besprenkel het gerecht met het sap van de citroen en dien op.
Geef er een lekkere salade bij en natuurlijk vers Marokkaans brood.





Geplaatst op 11 juni 2013 15:21 en 3744 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Eucalypta51.1  
12 jun 2013 10:44
Wat een geweldig mooie site en wat een heerlijke recepten!
Ik zal hier zeker gebruik van maken
Petje af Amber

Amber  
12 jun 2013 11:16
Dank je wel Eucolypta51 voor je complimenten.
Je bent van harte welkom om alle recepten die je lekker vindt mee te nemen.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  14 jun 2013 09:35
Beste Amber,

Ben al jaren regelmatig te vinden op je schitterende website en heb al veel van je gerechten geprobeerd. Vooral de tajines zijn thuis een succes. Iedereen is er gek op, of het nou met groenten, kip of vlees is. Nu heb ik wel een vraagje over deze mossel-tajine. Wij houden geen van allen van worteltjes. Heb je een suggestie voor een andere groente?

Groetjes en ga alsjeblieft verder met je recepten,

Martine

Amber  
14 jun 2013 09:52
Tja,misschien zou je doperwtjes kunnen proberen of tomaten,prei en venkel.

Bedankt trouwens voor je complimenten! :grin:

groetjes,
AMBER
_