Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 20:50
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:49
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:49
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:49
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Chocolade-kokosblokjes


chocolade-kokosblokjes

Niet zo moeilijk te maken, maar wél heel erg lekker......en weer zonder oven.

Dit heb je nodig:

200 gram pure chocolade;
60 gram poedersuiker;
120 gram gezoete gecondenseerde melk;
140 gram geraspte kokos;
60 gram zachte roomboter;
olie.

Zo maak je het:

Vet een rechthoekige of vierkant schaal in met
wat (zonnebloem-)olie (of bedek de bodem en
de randen met een vel bakpapier.

Smelt de in stukjes gebroken pure chocolade
in een kom (au bain marie oftewel boven een
pan kokend water) of in de magnetron.

Bedek de bodem van de schaal met de chocolade
en laat afkoelen, eerst buiten en dan in de koelkast.

Mix met een handmixer de zachte roomboter, de
gezoete gecondenseerde melk (je vindt die blikjes
in de supermarkt in het koffiemelkschap), de poedersuiker
en de geraspte kokos tot een glad en stevig mengsel.
Schep dat mengsel over de inmiddels harde chocolade-
bodem in de schaal.
Laat even steviger worden en keer de schaal dan om
zodat de kokoslaag onderop zit.
Snijd alles in gelijke blokjes en bestrooi de bovenkant
van de kokoslaag met wat geraspte kokos.




gecondenseerde melk



Geplaatst op 21 juni 2013 15:11 en 8142 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 jun 2013 19:11
mag het ook met chocolade :grin:

Gast  24 jun 2013 19:13
mag het ook met ander chocolade
_





_
Amber  
25 jun 2013 12:58
Ja hoor,je mag het ook maken met melkchocolade of witte chocolade.....

Gast  28 jul 2013 11:51
deze koekjes verkopen ze ook in de ah
_





_
Amber  
28 jul 2013 15:23
Dan zijn het toch zeker niet dezelfde en deze hier maak je zelf; zelf gemaakt is altijd lekkerder dan gekocht in de winkel toch?

Gast  31 jul 2013 12:39
hoe groot moet zo een schaal zijn? Ik wil hem maken voor suikerfeest, kan ik hem paar dagen van tevoren maken of moet het echt diezelfde dag zijn?
_





_
Amber  
31 jul 2013 17:49
De schaal vierkant zijn en niet al te groot, want anders worden de blokjes te laag.
Hoe groot precies weet ik niet; ik heb de afmetingen nooit opgemeten; gewoon even zelf kijken.
Je kunt ze even van tevoren maken; dezelfde dag hoeft niet maar ook niet lang van tevoren; je gebruikt gecondenseerde melk en dat kan verzuren....
Hoe verser hoe beter eigenlijk.

Gast  09 aug 2013 17:56
hmmm
_





_
Gast  09 aug 2013 17:56
:grin:

Gast  09 aug 2013 19:47
ziet er lekker uit k wil het best wel maken hoor
_





_
Gast  26 nov 2013 01:38
Massalah ziet er heerlijk uit

Gast  16 mrt 2015 22:26

_