Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 20:49
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:49
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:49
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:47
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:47
_
Fotoboek foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Amandelnestjes


Amandelnestjes

Lijkt ingewikkeld, maar is het niet......

Dit heb je nodig:

Voor het "spaghetti"-deeg:

250 gram bloem;
50 gram amandelen, fijngemalen;
105 gram melk;
1/4 koffielepel fijngestampte Arabische gom
of 1 velletje halal gelatine;
1 eetlepel suiker;
1 mespunt bakpoeder;
40 gram gesmolten boter;
1 koffielepel kaneelpoeder.

Voor de vulling:
350 gram fijngemalen amandelen;
80 gram poedersuiker en 20 gram vanillesuiker;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel gemalen kruidnagel;
45 gram oranjebloesemwater;
1 eetlepel honing.

Voor de afwerking:
honing en oranjebloesemwater;
gemalen pistachenootjes.

Zo maak je het:

Begin met het deeg:
Vermeng de bloem met het amandelpoeder, de suiker,
het bakpoeder en het kaneelpoeder.

Voeg de gesmolten boter toe en maak "kruimels" van
het deeg met je handen.

Laat het blaadje gelatine weken in koud water; knijp
het uit en laat het smelten in de melk op laag vuur.
(niet laten koken).
Gebruik je geen gelatine, voeg dan de fijngestampte
Arabische gom toe aan het deeg.
Schenk de verwarmde melk beetje bij beetje bij de
deegkruimels en meng goed door elkaar.
Kneed het deeg totdat het glad en soepel is.
Verpak in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

Maak de vulling:

Vermeng het amandelpoeder met de suiker en het kaneelpoeder
en de gemalen kruidnagel.
Vermeng dat goed met het oranjebloesemwater en de honing.
Maak kleine bolletjes van het mengsel.

Maak de deeg- "spaghetti":

Bestrooi het werkvlak met wat bloem en rol daarop het gekoelde
deeg uit tot een hele dunne lap.
Snijd met een scherp mes of met een pasta-machine lange dunne
"spaghetti"-slierten van het deeg.
Bedek de "spaghetti" met een droge doek om uitdrogen te voorkomen.

Neem een bolletje vulling en draai daar de "spaghetti"-slierten omheen
zodat het er uitziet zoals op foto 2.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de amandelnestjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Zet ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat
ze er mooi goudbruin uitzien. Draai ze op de helft van de baktijd
even om,zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

Verhit in een pannetje een mengsel van honing met oranjebloesemwater.
Doop elk amandelnestje daar eventjes in, laat uitdruipen en
bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes.






amandelnestjes maken



Geplaatst op 28 juni 2013 14:02 en 6354 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 jun 2013 07:00
Je kunt ook agar agar gebruiken als gelatine vervanger. Ik koop het meestal in gedroogde poeder vorm in de Indische toko. Ook in grotere natuurwinkels is het te koop.
groetje van Ilonka