Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marianne om 10:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fraagis om 10:45
_
Fraagis Online

Door anneliesk om 10:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door christoffel om 10:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:43
_
Prikbordbericht aangepast

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:42
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Bladerdeeg pizzarolletjes


Bladerdeeg pizzarolletjes

Pizza hoeft niet altijd plat te zijn, je kunt ze ook maken van bladerdeeg met een lekkere pizzavulling naar keuze er tussen. Op deze manier dus.........

Dit heb je nodig:

1 rol koelvers bladerdeeg (of anders 6 plakjes
diepvries bladerdeeg, ontdooid);
1/2 pot kant en klare pastasaus naar keuze;
4 plakken kip- of kalkoenham;
30 gram geraspte Gruyèrekaas (of andere geraspte
kaas naar eigen keuze).

Zo maak je het:

Rol het bladerdeeg uit op een werkvlak.
Besmeer het met de pastasaus naar keuze.
Beleg met de plakken kip- of kalkoenham.
Bestrooi alles met de geraspte kaas.
Rol het bladerdeeg in de lengte op.
Snijd in stukjes van 2,5 cm. breed.
Leg deze rolletjes op een met bakpapier belegde
bakplaat.
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op
180 graden en laat 20-25 minuten bakken.
Kijk af en toe of ze niet té bruin worden.

n.b.Je kunt de geraspte kaas vervangen door cheddar;
dat smelt nog beter en is weer eens wat anders.
Ook de pastasaus kan je vervangen door een andere
saus naar keuze, bijvoorbeeld kerriesaus en de kip-
kalkoenham kan je vervangen door kleine stukjes
gerookte kip.




vers deeg uit de koeling



Geplaatst op 28 juni 2013 14:33 en 6826 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 jun 2013 06:44
Hoi Amber, wat een goed idee. Ik wilde vandaag soep maken met gevuld brood, maar zag een beetje op tegen het maken van het brooddeeg. Het bladerdeeg is een stuk minder tijdrovend. Ik zal het vullen met tomaten tapenade, geroosterde paprika in stukjes gesneden, gerookte kipfilet en mozzarella en pijnboompitten/basilicum.
Groetje en een prettig weekend,
Ilonka

Amber  
29 jun 2013 16:45
Ook een lekkere combi Ilonka......
Eet smakelijk!!

groetjes en jij ook een fijn weekend,
AMBER
_





_
Gast  10 jul 2013 14:52
Hi Amber,
Waar koop je koelvers bladerdeeg. Ik ken alleen de vierkante diepvries bladerdeeg.
Gr. Nabila

Amber  
10 jul 2013 15:30
Mijn supermarkt verkoopt het wel; dat is de Jumbo en de AH heeft het ook.
Bij de Lidl of de Aldi zal je het niet vinden.
Het koelverse bladerdeeg (maar ook andere deegsoorten) ligt bij de broodafdeling in een koeling. Daar liggen bijvoorbeeld ook de gekoelde afbakbroodjes, afbakcroissants etc.
Kan je het nou echt niet vinden of heeft jouw super het niet, gebruik dan gewoon die diepvriesplakjes.
Je gebruikt dan een stuk of 6-8 plakjes en je legt dan 3-4 bóven en 3-4 plakjes daar onder, zodanig dat ze elkaar overlappen en er een rechthoekige plak bladerdeeg ontstaat. Eeen beetje platter rollen en je kunt aan de slag met de vulling.....
_