Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 10:53
_
Nieuw Weblog fotoboek aangemaakt

Door Jonna om 10:52
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:52
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Nw.Geintje om 10:52
_
Prikbordbericht aangepast

Door Nw.Geintje om 10:51
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Bricks met aardappel en kip


Bricks met aardappel en kip

Lekkere bricks (of briouats) die je kunt maken met brickdeeg-vellen, maar als je die niet kunt vinden, gebruik dan (diepvries-)loempiavellen of filodeegvellen.

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 20 stuks:
brick-loempia- of filodeegvellen;
5 kleine kipfilets;
platte peterselie;
1 ui;
4 middelgrote kruimige aardappelen;
2 puntjes "la vache qui rit"kaas;
gemberpoeder en paprikapoeder naar smaak;
zout en peper naar smaak;
olijfolie;
zonnenbloemolie om in te bakken.

Zo maak je het:

Doe de kipfilets in een keukenmachine samen met
de ui, wat platte peterselie, de specerijen en zout en
peper naar smaak en een scheutje olijfolie.
Maal alles goed door elkaar tot een gladde massa.
Bak het kipgehaktmengsel in een koekenpan al omscheppend
gaar.
Houd apart.

Kook de geschilde aardappelen gaar in wat water, giet ze
goed af en prak ze fijn met een vork.
Vermeng met de puntjes kaas en voeg zout naar smaak toe.
Houd apart.

Maak driehoekige of cigaarvormige bricks van de deegvellen
met de vullingen.
Plak de bricks dicht met een papje van bloem met water.

Verhit de zonnenbloemolie tot 180 graden en bak daarin de bricks
goudbruin en krokant. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Dien op met een lekker sausje.





Geplaatst op 11 juli 2013 12:50 en 3336 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.