Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Loezie om 08:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door autothea om 07:59
_
Autothea Online

Door MarianVisservanKlaarwater om 07:57
_
MarianVisservanKlaarwater Online

Door talitha om 07:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bestgenoch om 07:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Bestgenoch om 07:53
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Keesvi om 07:47
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Annelies1 om 07:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Cocosblokjes


Cocosblokjes

Lekkere, smeuiige blokjes cocoscake.....

Dit heb je nodig:

200 gram geraspte cocos;
250 gram suiker;
250 gram room;
6 eieren;
30 gram maïzena;
een paar druppels vanille-essence.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren schuimig in een kom.
Voeg er alle overige ingrediënten aan toe.

Vet een vierkante bakvorm in en bestuif met bloem
of bekleed met bakpapier.

Giet het beslag in de vorm en bak 40 minuten.
Als een satéprikker er droog uit komt is de cake gaar.
Bestrooi evt. met wat poedersuiker,snijd in blokjes
en plaats in papieren vormpjes.




Bekertje verse slagroom



Geplaatst op 12 juli 2013 13:17 en 8281 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  05 aug 2013 16:37
Bedoel je met room ongeklopte slagroom? Je recepten zien er echt super uit !

Amber  
05 aug 2013 19:55
Ja hoor; ik bedoel met room gewone ongeklopte verse room....
_





_
Gast  07 aug 2013 14:11
Hallo,
Allereerst mijn grote complimenten voor deze bijzonder mooie website! U helpt mij enorm!

Vraagje: er staat vanille-essence, na wat googelen (ik had er nog niet van gehoord) kom ik erachter dat er alcohol in zit... Dit mogen wij natuurlijk niet, is er een goede vervanger voor??

Hartelijk dank!
Vriendelijke groet,
Ibtisam :grin:

Amber  
07 aug 2013 20:06
Je kunt ook vanille uit een vanillestokje gebruiken: je snijdt 'm open over de lengte en je schraapt er het merg uit; dat voeg je toe aan het beslag.
Ik mag ook geen alcohol (ik ben ook moslim) maar wanneer je vanille-essence (en geen vanille-extract, dat is iets anders en daar zit veel alcohol in) gebruikt dan verdampt het minuscule kleine beetje alcohol dat er in zit zodat je het niet terug vindt in je gebak.
_





_
Gast  17 aug 2013 23:14
Salaam Amber,

Wat een heerlijk, makkelijk recept is dit. Ik heb het gemaakt voor mijn moeder die gek is op cocos.
Mijn complimenten voor uw mooie, overzichtelijke en toegankelijke website en recepten. Ik heb eerder recepten van u geprobeerd en ik moet zeggen ze lukken altijd.

groet,
Touriya

Amber  
18 aug 2013 13:06
Hallo en salaam Tourya,

Bedankt voor je complimenten hoor; fijn dat dit recept je is bevallen en dat je ook gebruik maakt van andere recepten op dit weblog.

groetjes,
AMBER

_





_
Gast  14 okt 2013 12:29
Hallo amber, ik ben dit recept nu aan het maken. Maar dat beslag is geen beslag maar meer kruimelig beslag?? Hoort dit?? Ik heb precies gedaan wat er in het recept stond.

Xx

Amber  
14 okt 2013 12:33
Als je het recept precies hebt gevolgD, dan krijg je een soort kruimelig beslag, inderdaad; dat komt door het gebruik van de geraspte cocos.
Laat me even weten of het je is gelukt,ja?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  14 okt 2013 12:45
Ow oke,, dan wacht k gewoon ff af. Hij zit nu in de oven, dus k hoop echt dat het lukt, k maak het namelijk voor morgen.
ik zal je laten weten of het is gelukt als die uit de oven is.

Groet
Mounia

Gast  14 okt 2013 18:51
Jammer hij is zo niet goed gelukt. Super droog en heel erg kruimelig. Gewoonweg zo niet lekker!! Echt jammer, k heb eigenlijk precies gedaan wat er op het recept staat,, wat doe ik dan verkeerd Amber?

Groet
Mounia.
_





_
Amber  
14 okt 2013 20:26
Jammer dat het niet is gelukt;ik kan niet in jouw keuken kijken dus ik weet niet wat er precies fout kan zijn gegaan;anderen hebben dit ook gemaakt en toen lukte het wél.



Gast  06 jun 2014 15:10
als de cake te droog is,komt misschien door de hetelucht oven, die is een paar graden warmer.

groetjes Thea
_





_
Gast  01 sep 2014 13:46
Kan je ook geklopte room gebruiken

Amber  
01 sep 2014 14:14
Bedoel je slagroom uit een spuitbus?
Nee, niet doen hoor; ten eerste is die room al gezoet en ten tweede is die room opgeklopt; er zit dus veel lucht bij.
Je moet echt gewone room (in bekertjes bij de supermarkt) halen en gebruiken in dit recept.
Ik heb speciaal voor jou bovenaan bij de afbeeldingen een plaatje gezet van de room die ik bedoel.
Bij bijvoorbeeld de Lidl en de Aldi verkopen ze ook houdbare slagroom in pakjes.
_





_
Gast  01 sep 2014 14:19
Bedankt voor je snelle reactie

Gast  28 okt 2014 21:39
ik begrijp jou niet wat voor room


_





_
Amber  
29 okt 2014 11:58
Lees nou eens eerst goed wat hierboven staat in mijn laatste reactie; daar zie je precies wat ik met "room" bedoel; je weet toch wel wat room is?
Er staat ook een foto van een potje room bovenaan dus makkelijker kan niet.


Gast  14 feb 2015 14:22
heerlijk maar het ei was naar de bodem gezakt waardoor de onderkant op gebakken ei leek. Niet zo lekker. Enig idee hoe dit komt?
_





_
Amber  
15 feb 2015 12:34
Vreemd inderdaad; misschien heb je de eieren niet lang genoeg geklopt?

Groetjes,
Amber