Dit zijn briouats met een lekkere smeuiige paprikavulling vermengd met
stukjes tonijn.
Dit heb je nodig:
diepvries loempiavellen (ontdooid);
1 rode paprika;
1 groene paprika;
2 eetlepels fijngeprakte tonijn uit blik;
1 teen knoflook;
scheutje olijfolie;
kurkuma en komijnpoeder naar smaak;
suiker, zout en peper naar smaak;
olie om te bakken.
Zo maak je het:
Was de paprika's en verwijder het steeltje en
het binnenste met de pitjes en de witte delen.
Snijd de paprika's in fijne reepjes.
Hak de teen knoflook fijn.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak daar in
de paprikareepjes,de knoflook en specerijen naar
smaak.
Voeg er een mespuntje suiker en zout en peper
naar smaak aan toe en schep alles goed door elkaar.
Laat zachtjes stoven totdat de paprikareepjes zacht
zijn.
Voeg er op het laatst de geprakte tonijn aan toe.
Laat afkoelen.
Maak driehoekige briouats of rolletjes van het deeg
en de vulling.
Verhit de olie op 180 graden en bak daarin de briouats
goudbruin en krokant.
Laat goed uitlekken op keukenpapier en dien op met
een lekkere saus en evt. salade er bij.