Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jocowi om 23:47
_
Jocowi Online

Door jokypoky om 23:47
_
Jokypoky Online

Door redone om 23:46
_
Redone Online

Door Gribou---Greet om 23:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:43
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door tteun om 23:34
_
Tteun Online

Door Peter de Haan om 23:31
_
Peter de Haan Online





_

Andere artikelen



Marokkaanse gevulde minibroodjes


Marokkaanse gevulde minibroodjes

Dit zijn broodjes die je niet bakt in de oven, maar in een anti-aanbakpan. Als ze gebakken zijn dan vul je ze met een lekkere groenten-gehaktvulling.


Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
300 ml. lauw water;
500 gram bloem;
150 gram fijn griesmeel;
1 eetlepel olijfolie;
1 dessertlepel suiker;
1/2 dessertlepel zout;
1 zakje gedroogde gist.

Voor de vulling:
200 gram gehakt (lams- of runder);
1 groene paprika;
1 rode paprika;
1 ui;
olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

De broodjes:
Vermeng de gedroogde gist. de suiker en een half glas
lauw water met elkaar in een kommetje.

Doe de rest van de ingrediënten in een keukenmachine
of gebruik een mixer met deeghaken of gebruik gewoon
je handen.
Vermeng alles goed met elkaar en kneed het deeg totdat
je een mooie bol krijgt.
Bedek de kom met het deeg met een schone doek of met
plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.
Vorm het deeg dan weer tot je een mooie bol krijgt en
bestrooi dan een werkvlak met wat bloem.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en steek er met een ronde
uitsteekvorm rondjes uit.
Bedek die weer met een doek en laat nog 15 minuten rijzen.

Gebruik een grote anti-aanbak koekepan om de broodjes
te bakken. Gebruik geen olie of zo.
Verhit de pan goed en bak een paar broodjes tegelijk aan
beide kanten.
De broodjes zwellen tijdens het bakken vanzelf op.
Laat afkoelen.

Maak de vulling:
Hak de ui fijn en fruit die al omscheppend in een scheut
olijfolie.
Voeg het gehakt toe, schep door elkaar en bak rul.
Snijd de paprika's in hele kleine stukjes en voeg toe aan
de vulling.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Bak alles al omscheppend totdat het gaar is.

Vul de broodjes:
Snijd de broodjes open en vul ze met een lepel van de vulling.

EET SMAKELIJK!!





Geplaatst op 13 juli 2013 16:07 en 7842 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  25 jul 2013 20:58
Hi amber,

Ik kan geen gist zakje vinden in de winkel wel een grote met korrels maar dan een hele grote. Hoeveel zou ik daarvan moeten gebruiken?
Alvast bedankt

Amber  
25 jul 2013 22:28
Je moet per 500 gram bloem 7 gram gedroogde gistkorrels gebruiken.....
Die kleine zakjes gedroogde gist (van Dr Oetker) vind je meestal in de supermarkt in het schap waar ook de zakjes bakpoeder en vanillesuiker liggen....
Wil je liever verse gist gebruiken dan heb je daar 20 gram van nodig.
_





_
Gast  23 sep 2013 15:35
Hallo,

Dit ziet er erg lekker uit en wil ik voor mijn verjaardag (vrijdag) gaan maken, daarom zou ik graag willen weten hoeveel broodjes je hiermee kunt maken? zou u dat zo snel mogelijk willen laten weten?

met vriendelijke groet

Gast  24 jun 2015 12:35
Beste amber,

Ik vraag me af of ik de broodjes ook in de oven kan doen, aangezien ik geen anti aanbak-koekepan heb.

Ik hoor graag van je,

Liefs Gadiesa

_





_
Amber  
24 jun 2015 22:03
Eerlijk gezegd weet ik niet of deze broodjes ook in
de oven kunnen.
Gebruik anders een gewone koekenpan en vet die licht in met wat olie of zo.

Eenzamefietser75  
24 jun 2015 22:16
Amber,
tijdens het lezen van het artikel beginnen mijn speekselklieren al te werken.
Misschien dat ik je recept eens ga proberen!
Bedankt.
_





_
Amber  
25 jun 2015 09:41
Graag gedaan! :grin:

Gast  11 jul 2015 12:10
Ok, Dank je Amber!
We gaan het gewoon proberen.

Fijne dag :-)

Lieve groet
Gadiesa
_





_
Gast  10 aug 2016 11:13
Hallo ,

Gebruik je tarwegriesmeel of maisgriesmeel ?

Alvast bedankt

Amber  
10 aug 2016 20:02
Gewone tarwegries
_