Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door virgo om 01:05
_
Virgo Online

Door mieke.matheeuwsen om 01:01
_
Mieke.matheeuwsen Online

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online





_

Andere artikelen



Oranjebloesem-griesmeeldessert


oranjebloesem-griesmeeldessert

Een heerlijk griesmeeldessert met de fijne smaak
van oranjebloesemhoning en sinaasappel.
Kan je nu geen oranjebloesemhoning vinden, gebruik
dan "gewone" honing en wat extra oranjebloesemwater.

Dit heb je nodig:

100 gram fijn griesmeel (smida);
50 cl. volle melk;
30 gram suiker;
20 gram boter;
10 cl. ongezoete room;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
1 eetlepel oranjebloesemhoning;
(kan je geen oranjebloesemhoning
vinden gebruik dan 2 eetlepels oranje-
bloesemwater en "gewone" honing);
2 sinaasappels.

Zo maak je het:

Breng in een pannetje de melk samen met de suiker,
de boter en schil van een sinaasappel aan de kook.
Strooi er het fijne griesmeel in en roer goed.
Haal, als al het vocht is geabsorbeerd door het griesmeel
(na 5 minuten ongeveer) de pan van het vuur.
Roer er het oranjebloesemwater doorheen en laat dan
helemaal afkoelen.

Klop de koude room stijf en spatel dat voorzichtig door
het afgekoelde griesmeelmengsel.
Schep het in schaaltjes of glazen en plaats tenminste
2 uur in de koelkast.

Schil de sinaasappels, snijd de partjes ervan los boven
een kom zodat je al het vrijkomende sap opvangt.
Vermeng dat sap met de honing en voeg er de losgesneden
partjes sinaasappel aan toe.

Schep wanneer je het dessert gaat opdienen de sinaasappel-
partjes bovenop het dessert en een beetje van de sinaasappelsap/honingsiroop.

Versier met wat reepjes sinaasappelschil en wat muntblaadjes.





Geplaatst op 08 augustus 2013 14:45 en 4185 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 sep 2013 21:08
is 50 cl gelijk aan 5 dl?

Amber  
16 sep 2013 11:09
Ja hoor, het is 5 dl oftewel 1/2 liter.
_