Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Elly1957 om 05:05
_
Elly1957 is vandaag Jarig

Door P.Radix om 05:05
_
P.Radix is vandaag Jarig

Door fido43 om 05:05
_
Fido43 is vandaag Jarig

Door pequino om 05:05
_
Pequino is vandaag Jarig

Door janan om 05:05
_
Janan is vandaag Jarig

Door hermanlovink om 05:05
_
Hermanlovink is vandaag Jarig

Door JeanMartin om 05:05
_
JeanMartin is vandaag Jarig

Door yvonnezwanziger om 05:05
_
Yvonnezwanziger is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Gevulde Msemen van 24Kitchen


24Kitchen

Zoals ik al eens eerder schreef ben ik een grote fan van de KookTV-zender 24 Kitchen. Elke dag kan je daar zien hoe je lekker eten kunt maken en vandaag was er aandacht voor een paar gerechten voor het Suikerfeest. Dit recept is er één van:

Dit heb je nodig:

  • 200 g fijn griesmeel
  • 200 g bloem
  • snufje zout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 100 g roomboter
  • 100 g zonnebloemolie

Vulling

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g gehakt
  • 1 el ras el hanout

Gepofte paprikasalade

  • 295 g gepofte paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • scheutje azijn

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakplaat

Zo maak je het:

Msemmen

  • Meng in een grote kom de griesmeel met de bloem en zout.
  • Voeg al knedend het lauwwarme water toe en kneed het tot een soepel deeg.
  • Laat afgedekt met plasticfolie circa 10 minuten rusten.
  • Laat de roomboter in een pan smelten en meng met de zonnebloemolie.
  • Vorm kleine bolletjes van het deeg en bestrijk de bolletjes met het boter-oliemengsel. Houd een beetje van het mengsel over.

Vulling msemmen

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Houd een derde van de paprika apart voor de salade.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de uien, knoflook, paprika, gehakt en ras el hanout op laag vuur in circa 5minuten gaar.
  • Laat de vulling afkoelen.

Gepofte paprikasalade

  • Snijd de gepofte paprika in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade en de achtergehouden paprika met elkaar in een kom.

Gevulde msemmen

  • Bestrijk de bakplaat met het resterende boter-oliemengsel.
  • Leg een deegbolletje op de bakplaat en smeer het met je handen zo dun mogelijk uit.
  • Schep 2 volle eetlepels van de vulling onderin het deeg en rol het deeg op.
  • Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg tot een spiraal.
  • Verwarm een koekenpan en bak de gevulde msemmen om en om in circa 4 minuten krokant.


Recept van:: Mounir Toub

Bekijk de video op de site van 24Kitchen; daar zie je precies hoe het moet.





Artikel links


Geplaatst op 08 augustus 2013 21:18 en 7182 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 apr 2014 12:03
lijkt me heerlijk