Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marianne om 09:07
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Annelies1 om 09:06
_
Annelies1 Online

Door christoffel om 09:06
_
Christoffel Online

Door SiebevanderBij om 09:05
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tinekereinders om 09:04
_
Tinekereinders Online

Door lou45 om 09:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door hehety om 09:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door paulP om 09:03
_
PaulP Online





_

Andere artikelen



Pistachebasboussa (griesmeelcake)


Pistachebasboussa

Er staan nog meer basboussa-variaties op dit weblog
maar dit is er eentje met pistachenootjes......

Dit heb je nodig:

Neem een bakblik van 22x22 cm:

3 eieren;
85 gram suiker;
200 gram griesmeel;
65 gram gemalen pistachenootjes;
80 gram zonnenbloemolie;
80 gram volle melk;
1 zakje bakpoeder.

Voor de siroop:
300 gram suiker;
1/2 liter water;
1/2 waterglas oranjebloesemwater.

Voor de versiering:
grof gemalen pistachenootjes.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Mix de eieren in een kom samen met de suiker
totdat je een schuimige massa krijgt.
Mix er de melk en de olie doorheen en dan
het griesmeel, de gemalen pistachenootjes en
het bakpoeder.
Mix alles goed door elkaar zodat je een glad
mengsel krijgt.
Beboter de bakvorm, leg er een velletje bakpapier
in en schep het beslag in de bakvorm.

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak
totdat de bovenkant van de cake mooi goudbruin
is en een satéprikker er droog uitkomt.

Maak ondertussen wanneer de basboussa in de oven
staat de siroop:

Doe het water in een pannetje en voeg er de suiker
en het oranjebloesemwater aan toe;breng aan de kook
en laat 15-20 minuten zachtjes koken totdat de siroop
dikker is geworden.

Haal de cake uit de oven als hij gaar is en giet er meteen
de nog hete siroop overheen.
De cake moet alle siroop absorberen.

Laat afkoelen en snijd de basboussa in vierkante blokjes
en versier met de grofgehakte pistachenootjes.

KLIK VOOR ANDERE BASBOUSSA-RECEPTEN OP DE LINKS DIE HIERONDER STAAN:





Artikel links


Geplaatst op 13 augustus 2013 11:13 en 6164 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 feb 2014 11:25
Goedemorgen Amber,

Ik heb een vraagje, hier boven staat 80 gram volle melk en 80 gram zonnebloemolie is het niet ml. ? ik hoor het graag alvast
Alvast bedankt .

mvg Nadia

Amber  
11 feb 2014 15:20
Nee, het moeten echt grammen zijn, dus gewoon afwegen.......
_





_
Gast  12 feb 2014 23:23
Hallo Amber,

Ik heb de griesmeel cake gebakken en het is goed gelukt, iedereen vond hem heerlijk. als ik het recept wil verdubbel kan dat? en moeten er dan ook 2 zakjes bakpoeders in of gewoon 1 ? ik hoor ik hoor het graag.

Mvg. Kelly


Amber  
14 feb 2014 01:29
Als je de basboussa 2x zo groot wilt maken dan moet je alle ingredienten dubbel nemen, ook het bakpoeder.
Vind je dat teveel bakpoeder, gebruik dan wat minder, maar dan rijst de basboussa ook minder.....jouw keuze.

Groetjes,
Amber
_