Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 09:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 09:02
_
Hehety Online

Door hehety om 09:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Syrische pistache-sesamkoekjes


Syrische pistache-sesamkoekjes

Een fijn koekje uit het Midden Oosten en wel uit Syrië......

Dit heb je nodig:

200 gram zachte roomboter;
160 gram suiker;
490 gram bloem;
2 eieren;
2 koffielepels vanille;
2 koffielepels azijn;
1 koffielepel bakpoeder;
1 mespuntje zout;
100 gram grofgemalen pistachenootjes;
250 gram sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Mix de roomboter met de suiker tot een romige wit
mengsel.
Voeg er één voor één de eieren aan toe en dan de
vanille en de azijn.
Voeg een mespuntje zout toe.
Vermeng de bloem met het bakpoeder en werk dat
door het boter/suikermengsel.
Vorm het deeg tot een bol, dek af en laat 10 minuten
rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg
Rol de bolletjes eerst door de grofgehakte pistachenootjes
en dan door de sesamzaadjes.
Druk ze aan de bovenkant een beetje in.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op.
Laat ongeveer 15-20 bakken in de voorverwarmde oven.

Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een
goed afgesloten koekblik.




Syrische pistachekoekjes2



Geplaatst op 13 augustus 2013 13:02 en 7430 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 nov 2013 12:45
Dag Amber,
Wat een heerlijke recepten zie ik hier! Ik ben al een boodschappenlijstje aan het maken om wat dingen uit te proberen.
Dank je wel!
Wat ik mis bij veel recepten is een aanduiding voor hoeveel personen of hoeveel koekjes of broodjes er mee gemaakt worden.
Is het mogelijk voor jou om dit aan te passen?
Vriendelijke groet Ivy

Gast  09 nov 2013 12:47
Sorry voor de smilly.. Niet mijn bedoeling eentje erbij te plaatsen !
Als er een van toepassing is dan is het deze :grin:
Vriendelijke groet Ivy
_





_
Amber  
09 nov 2013 13:20
Ik vind het heel lastig om bij elk recept te vermelden voor hoeveel personen een gerecht is; het hangt n.l. van zoveel dingen af; hoe grote eters zijn degenen die het gerecht gaan eten, hoe groot wil je zélf de porties maken van iets, hoe groot zijn de koekjes die je wilt maken van een koekjesrecept; groot of klein?
Je kunt stellen dat elk recept ongeveer geschikt is voor 4 personen, maar dat geldt bij een koekjes/gebakrecept natuurlijk vaak weer niet; dus je begrijpt; het is moeilijk en ik geef mensen dan altijd de raad om het een beetje zelf uit te mikken of anders een proefportie te maken van een gerecht......

groetjes,
AMBER

n.b: V.w.b. de smilie; geeft niks hoor...... :grin:

Gast  01 dec 2016 14:24
Hoi,

Het is meer een vraag dan een reactie, want ik ga ze nog maken.
Is het vanille poeder of essence.
Groetjes Peter
_





_
Amber  
01 dec 2016 20:11
Essence....