Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door bernard51 om 20:52
_
Bernard51 Online

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:51
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Jamkoekjes


Jamkoekjes

Jamkoekjes kan je op veel manieren maken maar de manier zoals ik in dit recept gebruik leek me ook wel leuk en decoratief.....

Dit heb je nodig:

300 gram bloem;
240 gram fijngemalen amandelen;
220 gram poedersuiker;
250 gram koude roomboter;
1 koffielepel vanille;
1 ei;
verschillende smaken jam voor de
versiering.

Zo maak je het:

Doe de bloem in een kom samen met de fijngemalen
amandelen, de poedersuiker, de vanille en de in kleine
stukjes gesneden koude roomboter.
Vermeng alles met je vingers tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei er aan toe en werk dat er doorheen zonder
het deeg al te veel te bewerken (het wordt anders te
warm).
Laat het anders even afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak bolletjes van 40 gram elk of ter grootte van een
walnoot en maak in elk bolletje kuiltjes met de bovenkant
van de steel van een houten lepel.
Vul de kuiltjes met een beetje van de verschillende soorten
jam.
Leg de koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat en
bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze
mooi lichtbruin zijn.

Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een goed afgesloten
koekblik.





Geplaatst op 13 augustus 2013 13:24 en 4424 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 dec 2014 18:17
Bedoel je vanillesuiker,-extract of -bloem?

Amber  
30 dec 2014 13:52
Vanille-extract/essence, maar als je wilt kan je in plaats daarvan ook een zakje poedersuiker gebruiken.
_