Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Gevulde courgette/paprika/tomaat (Mahchi)


Gevulde groenten (courgette/paprika/tomaat)

Ook dit is een gerecht uit het Midden Oosten maar het wordt ook gemaakt in Noord Afrika.....heerlijke gevulde groenten in een lekkere saus.......

Dit heb je nodig:

Voor de saus:
1 fijngehakte ui;
3 tenen fijngehakte knoflook;
4 grote tomaten (of een blik gepelde tomaten);
1 eetlepel tomatenpuree;
300 ml. water;
zout en peper naar smaak;
3 eetlepels olijfolie.

De groenten:
6 ronde courgettes;
6 kleine groene paprika's;
6 trostomaten.

Voor de vulling van de groenten:
600 gram gehakt;
1 fijngehakte ui;
3 fijngehakte tenen knoflook;
5 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1 ei;
100 gram gekookte rijst;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Maak eerst de saus:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte
ui en de knoflook.
Voeg er de geraspte tomaten of de geplette gepelde tomaten
uit blik toe en de tomatenpuree.
Schep alles goed door elkaar en laat enkeleminuten zachtjes
sudderen.
Voeg het water toe en peper en zout naar smaak en laat
zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling van de
groenten.

Was alle groenten, snijd de bovenkant van de courgettes
en hol ze uit; snijd de paprika in de breedte in tweeën en
verwijder de zaadjes en witte delen; snijd het kapje van de
tomaten en hol ze uit.

Vul de groenten met de klaargemaakte vulling.
Plaats ze in een pan en bedek met de saus.
Breng aan de kook en laat de groenten op heel zacht vuur
in 30 minuten langzaam gaar worden met het deksel op
de pan.





gevulde groenten maken


gevulde groenten maken 2



Geplaatst op 13 augustus 2013 13:55 en 3643 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 aug 2013 14:03
Dit lijkt me heerlijk!
Staat voor deze week op het menu
Groet
Aprilleke

Amber  
26 aug 2013 19:53
Ha Aprilleke (ik heb je een tijd niet gezien hier); leuk dat je even langskomt en veel plezier met het recept.

groetjes,
AMBER
p.s.Lijkt het jou ook niet leuk om lid te worden van mijn forum? Je bent van harte welkom hoor....
_