Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door januitdelft om 15:08
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:06
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 15:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:05
_
Januitdelft Online

Door marlie49 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:04
_
Catja44 Online

Door kapak63 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Aardappel-linzen en doperwtenstoof


Aardappel/linzen/doperwtenstoof

Een lekkere vegetarische stoofpot of anders voor bij je vlees of vis.....

Dit heb je nodig:

2 eetlepels olijfolie;
400 gram in stukjes of plakjes gesneden aardappelen;
1 fijngehakte rode ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1 eetlepel kerriepoeder;
1 koffielepel kurkuma;
1/2 liter groentenbouillon (van een blokje);
800 gram uitgelekte en afgespoelde gekookte
linzen uit blik;
120 gram diepvriesdoperwten (voorgekookt);
100 gram gekookte spinazie;
een flinke mespunt rode pepervlokken;
fijngehakte verse koriander.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een (braad-)pan.
Bak er de aardappelstukjes al omscheppend in
aan.
Voeg er de fijngehakte ui, knoflook, kerriepoeder
en kurkuma aan toe en fruit alles al omscheppend
verder aan totdat de ui glazig is.

Voeg er dan de bouillon en de rode pepervlokken
aan toe en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken totdat de aardappel gaar is.
Voeg er de uitgelekte gekookte linzen, diepvrieserwten
spinazie en fijngehakte verse koriander aan toe.
Schep alles goed door elkaar en controleer of alles
goed op smaak is.
Laat alles een paar minuten goed doorwarmen.

Dien op en strooi er naar wens wat extra rode peper-
vlokken overheen.





Geplaatst op 15 augustus 2013 13:24 en 2810 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 jul 2014 15:41
Voor hoeveel personen is dit?

Amber  
08 jul 2014 16:55
Voor ongeveer 4-6 personen; ligt er aan hoe grote eters het zijn........
_