Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven


Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven

Lekker hoor, boterzacht gestoofd lamsvlees met de aparte smaak van zoete aardappelen....

Dit heb je nodig:

700 gram lamsschouder;
1 fijngehakte ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 kaneelstokje;
zout en (cayenne-)peper naar smaak;
1 laurierblaadje;
600 gram zoete aardappelen;
1 handje groene of zwarte olijven;
Fijngehakte verse koriander.

Zo maak je het:

Verhit een scheut olijfolie een tajine/kookpan/braadpan en
braad daarin de stukken vlees om en om in aan.
Voeg er de specerijen aan toe, het laurierblaadje en peper
en zout naar smaak.
Schep alles door elkaar en laat een paar minuten sudderen.
Voeg er dan de fijngehakte ui en knoflook aan toe.
Schenk er water bij, breng aan de kook, zet het vuur laag
en het deksel op de tajine/kookpan/braadpan en laat stoven
totdat het vlees zacht is.
Voeg indien nodig een beetje water toe tijdens de stooftijd.

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
Doe ze samen met de olijven bij het vlees.
Laat zachtjes meestoven totdat ook de zoete aardappelen gaar
zijn.

Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal, bestrooi met de fijngehakte verse koriander en dien op met daarbij lekker Marokkaans of Turks brood en diverse salades.





Geplaatst op 15 augustus 2013 14:54 en 5712 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 jun 2015 12:06
Hoi Amber ,

Hoeveel water ? Moet alles onder staan?

Liefs marcha

Amber  
30 jun 2015 22:52
Niet al te veel water, net genoeg om alles te stoven.
Je kunt tijdens de stooftijd altijd nog wat water toevoegen als het niet genoeg is.
Je moet op het einde een lekkere, niet te dunne saus overhouden.
_