Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Kalfsvleestajine met drie groenten


Kalfsvleestajine met drie groenten

Een heerlijke tajine (en dat zijn ze toch allemaal?) van vlees met drie groenten. Heel eenvoudig, maar erg lekker!

Dit heb je nodig:

800 gram kalfsvlees;
1 fijngehakte ui;
6 vastkokende aardappelen;
4 wortelen;
2 courgettes;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
1 koffielepel "ras el hanout"(Marokkaans
specerijenmengsel,ook te koop in de super-
markt);
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
zout en peper naar smaak;
4 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een tajine/kookpan/braadpan en
braad daarin om om de grofgesneden stukken kalfsvlees
aan samen met de fijngehakte ui, de specerijen en peper
en zout naar smaak.
Vermeng alles goed met elkaar en laat het vlees mooi
bruin worden.
Voeg er dan 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en
1 eetlepel fijngehakte verse koriander aan toe.
Giet er dan zoveel water bij zodat het vlees voor de helft
onder staat.
Breng weer aan de kook, zet het gas laag en het deksel
op de tajine/kookpan/braadpan en laat zachtjes koken.
Kijk af en toe hoe het gaat; het vlees moet bijna gaar zijn;
reken op ongeveer 40 minuten kooktijd.
Voeg er wat water aan toe als e.e.a. te droog dreigt te worden.
Niet te veel want het moet geen bouillon worden maar een saus.

Schil ondertussen de aardappelen, schrap de wortelen en snijd
de uiteinden van de courgettes af.
Snijd de aardappelen in de lengte in tweeën en snijd de wortelen
en de courgette eerst in de lengte in tweeën en die dan weer
doormidden.
Schik alle groenten bovenop- en rondom het vlees in de tajine/
kookpan/braadpan.
Strooi er de rest van de fijngehakte platte peterselie en verse
koriander overheen.

Kijk of er nog genoeg vocht onderin de tajine/kookpan/braadpan
zit en voeg anders wat extra water toe.
Breng weer aan de kook, zet laag, doe het deksel er op en laat
nog 20 minuten zachtjes stoven totdat ook de groenten zacht
zijn (niet meer in roeren).

Dien heet op in de tajine of schep het vlees op een mooie schaal
met de saus en de groenten er op- en omheen.
Geef er lekker Marokkaans brood bij en diverse salades...





Geplaatst op 18 augustus 2013 15:45 en 6739 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  31 jul 2014 13:26
Mmm voor de eerste maal recept van je klaargemaakt en zal niet het laatste zijn. Lekker en makkelijk in een tajine