Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hadinada om 23:49
_
Hadinada Online

Door jocowi om 23:47
_
Jocowi Online

Door jokypoky om 23:47
_
Jokypoky Online

Door redone om 23:46
_
Redone Online

Door Gribou---Greet om 23:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:43
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door tteun om 23:34
_
Tteun Online





_

Andere artikelen



Gepaneerde biefstukbriouats


Gepaneerde biefstukbriouats

Zien deze er niet lekker uit? Briouats zijn natuurlijk
altíjd lekker en krokant, maar deze zijn ook nog eens
gepaneerd, dus......

Dit heb je nodig:

10 diepvries-loempiavellen;
2 kogelbiefstukjes;
1 wortel;
1/2 ui;
1 ei;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel Ras el Hanout;
zout en peper naar smaak;
2 eetlepels olijfolie;
een bordje paneermeel;
olie (zonnenbloem) om te bakken.

Zo maak je het:

Snijd de biefstukjes in kleine reepjes.
Schrap en rasp de wortel en snijd de ui
in dunne reepjes.

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak
daarin de reepjes biefstuk,ui en geraspte
wortel al omscheppend bruin.
Voeg er de specerijen en peper en zout naar
smaak aan toe.
Laat alles nog al omscheppend 5 minuten
doorbakken.

Verhit de zonnenbloemolie tot 180 graden.
Klop het ei los op een bordje.

Neem een ontdooide loempiavel en schep
in een hoek van het vel wat van het biefstuk-mengsel.
Rol ze op tot briouats (loempiarolletjes) en haal
de rolletjes door het losgeklopte ei.
Rol ze dan door het paneermeel (zorg ervoor dat het
paneermeel alles bedekt).
Bak de briouats in de hete olie goudbruin.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en eet ze
met daarbij een lekkere pittige saus en salade.




hoe rol je briouats?


gepaneerde biefstukbriouats maken



Geplaatst op 18 augustus 2013 17:29 en 2595 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 okt 2013 10:09
reepjes biefstuk 5 minuten bakken, geeft naar mijn idee schoenzool stevigheid....hoe wordt het niet taai in dit recept?

Amber  
09 okt 2013 13:00
Van mij mag je de biefstukreepjes die je gebruikt half rauw laten hoor.......ieder z'n eigen smaak;ik houd zelf van goed doorbakken biefstuk.
_