Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door anneliesk om 10:47
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 10:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fraagis om 10:45
_
Fraagis Online

Door anneliesk om 10:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door christoffel om 10:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:43
_
Prikbordbericht aangepast

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gepaneerde biefstukbriouats


Gepaneerde biefstukbriouats

Zien deze er niet lekker uit? Briouats zijn natuurlijk
altíjd lekker en krokant, maar deze zijn ook nog eens
gepaneerd, dus......

Dit heb je nodig:

10 diepvries-loempiavellen;
2 kogelbiefstukjes;
1 wortel;
1/2 ui;
1 ei;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel Ras el Hanout;
zout en peper naar smaak;
2 eetlepels olijfolie;
een bordje paneermeel;
olie (zonnenbloem) om te bakken.

Zo maak je het:

Snijd de biefstukjes in kleine reepjes.
Schrap en rasp de wortel en snijd de ui
in dunne reepjes.

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak
daarin de reepjes biefstuk,ui en geraspte
wortel al omscheppend bruin.
Voeg er de specerijen en peper en zout naar
smaak aan toe.
Laat alles nog al omscheppend 5 minuten
doorbakken.

Verhit de zonnenbloemolie tot 180 graden.
Klop het ei los op een bordje.

Neem een ontdooide loempiavel en schep
in een hoek van het vel wat van het biefstuk-mengsel.
Rol ze op tot briouats (loempiarolletjes) en haal
de rolletjes door het losgeklopte ei.
Rol ze dan door het paneermeel (zorg ervoor dat het
paneermeel alles bedekt).
Bak de briouats in de hete olie goudbruin.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en eet ze
met daarbij een lekkere pittige saus en salade.




hoe rol je briouats?


gepaneerde biefstukbriouats maken



Geplaatst op 18 augustus 2013 17:29 en 2453 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 okt 2013 10:09
reepjes biefstuk 5 minuten bakken, geeft naar mijn idee schoenzool stevigheid....hoe wordt het niet taai in dit recept?

Amber  
09 okt 2013 13:00
Van mij mag je de biefstukreepjes die je gebruikt half rauw laten hoor.......ieder z'n eigen smaak;ik houd zelf van goed doorbakken biefstuk.
_