Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door aaltje om 17:21
_
Aaltje Online

Door fiederelsje om 17:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Catharina70 om 17:20
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door theDon om 17:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 17:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door theDon om 17:10
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Korenwolf49 om 17:07
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door tulpmans om 17:03
_
Tulpmans Online





_

Andere artikelen



Lekker tajinerecept van 24Kitchen:Lamstajine met sinaasappel en saffraan


Recept van 24Kitchen

Zoals jullie misschien wel weten plaats ik hier af en toe óók recepten afkomstig van de kookTV-site 24Kitchen: dit is weer zo'n recept waar ik jullie aandacht op wil vestigen, want erg lekker.

Onder het recept vinden jullie ook de link naar de site waar je ook het recept vindt met daarnaast de video over hoe je het precies moet maken.

Het recept plaats ik ook hier:

Ingrediënten

Lamstajine

  • 3 handsinaasappels
  • 1 l water
  • 0.5 kg suiker
  • 2 el kaneel
  • 4 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 envelopje saffraan
  • olie
  • 1 kg lamschouder in stukken
  • 1 el gemberpoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 el sesamzaadjes

Zo maak je het:
Snijd de sinaasappels in parten en kook ze circa 5 minuten in ruim water.
Breng water, suiker en 1 eetlepel kaneel aan de kook en voeg de sinaasappels toe. Laat ze op laag vuur circa een uur trekken en laat de sinaasappels afkoelen in de suikersiroop.
Pel en halveer de uien en snijd ze in plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie.
Week de saffraan in een scheutje water.
Verhit olie in een grote stoofpan of tajine.
Bak het lam rondom goudbruin en voeg de uien, knoflook, peterselie, gemberpoeder, saffraan en de rest van de kaneel toe.
Bestrooi met zout en peper.
Voeg na 5 minuten een kopje warm water toe en stoof het vlees in circa 45 minuten gaar.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
Haal de sinaasappel uit de siroop. Verdeel vlak voor het serveren de parten sinaasappel over de tajine en bestrooi met de sesamzaadjes.
Natuurlijk dien je deze heerlijke tajine op met Marokkaans of Turks brood en lekkere salade en frietjes...





Artikel links


Geplaatst op 21 augustus 2013 13:51 en 5101 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.