Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:47
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:47
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:46
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door redone om 20:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:43
_
Elvira Online





_

Andere artikelen



Chocolade-caramelblokken met noten


Chocolade-caramelblokken met noten

Voor de chocoladeliefhebbers onder ons.....

Dit heb je nodig:

100 gram pure chocolade;
75 gram hazelnoten;
100 gram poedersuiker;
30 gram honing;
50 gram roomboter;
10 cl. room;
zonnenbloemolie.

Zo maak je het:

Rooster de hazelnoten in een droge pan
én verwijder de bruine velletjes.
Hak ze grof.

Smelt de pure chocolade in een schaal boven
een pan kokend water (au bain marie) of in
de magnetron.

Smelt de suiker en de honing in een pannetje
met een dikke bodem totdat er een dikke bruine
caramel ontstaat.
Voeg daar (voorzichtig) de room aan toe en
roer door elkaar (doe dat op laag vuur en blijf
ongeveer 15 minuten goed doorroeren).

Voeg er dan de gesmolten chocolade en daarna
de grof gemalen hazelnoten aan toe en roer
alles goed door elkaar.

Neem een vierkante bakvorm en vet die goed
in met zonnenbloemolie.
Leg er een velletje bakpapier in.
Schenk de chocolade-caramel-notenmassa in
de vorm en laat afkoelen.
Maak,als de chocolade lauw en een beetje steviger
is geworden, met de achterkant van een groot mes
groeven in het oppervlak zodat je er straks blokjes
of rechthoekjes van kunt snijden.
Laat verder helemaal afkoelen en snijd de chocolade
dan zoals je van tevoren zelf hebt aangegeven.

Bewaar de chocolade in de koelkast of op een koele
en droge plek.





Geplaatst op 19 september 2013 12:25 en 3442 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 sep 2013 19:21
ziet er lekker uit!!!

Gast  18 mrt 2014 18:32
Mmmmmmm!! Lekker!!
_