Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Karekiet om 21:31
_
Karekiet Online

Door Prlwytzkofsky om 21:28
_
Prlwytzkofsky Online

Door annemie61 om 21:27
_
Nieuw Gastenboek bericht geplaatst

Door frances om 21:24
_
Frances Online

Door Annelies1 om 21:22
_
Annelies1 Online

Door Marc om 21:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door annemie61 om 21:18
_
Annemie61 Online

Door SiebevanderBij om 21:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse bloemkoolsoep


Algerijnse bloemkoolsoep

Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en eenvoudige soep van maken......

Dit heb je nodig:

400 gram bloemkoolroosjes;
200 gram aardappelen;
200 gram prei;
1 teentje knoflook;
zout en peper naar smaak;
30 gram roomboter;
1 kippenbouillonblokje;
4 puntjes "la vache qui rit"-kaas;
4 eetlepels crème fraîche;
1 liter water.

Zo maak je het:

Smelt de boter in een pan.
Voeg er de in dunne plakjes gesneden prei, de bloemkoolroosjes
en de in blokjes gesneden geschilde aardappelen aan toe.
Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar
en laat alles 5 minuten bakken.

Giet er 1 liter water bij en het kippenbouillonblokje.
Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur dan laag.
Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel
op de pan.
Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
Roer de puntjes "la vache qui rit"-kaas en de 4 eetlepels crème
fraîche door de soep.

Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze.
(bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper of grofgemalen
korianderzaad en dille).





Geplaatst op 04 oktober 2013 14:01 en 4687 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Grejo  
04 okt 2013 14:27
Ik maak vaak bloemkoolsoep op een andere manier, maar deze zal ik binnenkort eens maken. Dank je voor het recept.
Groet Grejo.

Amber  
04 okt 2013 14:31
Natuurlijk bestaan er talloze andere variaties van bloemkoolsoep; dit is de Algerijnse versie en is weer eens iets anders,toch? :grin:
_





_
Gast  04 okt 2013 14:48
ziet er heerlijk uit ik ga vast een keer maken de prei heb ik al in huis nu de rest nog komt goed van de week

Gast  04 okt 2013 19:20
Hallo Amber ik kon niet wachten heb hem toch gelijk gemaakt en ...je eet er je vingers bij op
in een wiird Heerlijk
_





_
Amber  
04 okt 2013 19:28
Bedankt voor je reactie; fijn dat je de soep lekker vond en niet hebt kunnen wachten

groetjes,
AMBER