Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door anneliesk om 10:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:43
_
Prikbordbericht aangepast

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:42
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door anneliesk om 10:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door HansvanDeventer om 10:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Aardappel/gehaktkroketjes


Aardappel/gehaktkroketjes

Lekkere zelfgemaakte kroketjes van een
mengsel van aardappel, gehakt en champignons.....

Dit heb je nodig:

2 grote kruimige aardappelen;
200 gram gehakt;
4 champignons;
1-2 sjalotjes;
2 tenen knoflook;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
olijfolie;
zout en peper naar smaak;
nootmuskaat naar smaak;
geraspte kaas;
een paar (oude) boterhammen;
1 ei;
bloem;
olie om te bakken.

Zo maak je het:

Kook de aardappelen in de schil gaar.
Laat ze eerst een beetje afkoelen, verwijder
de schil en houd apart.

Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit daar in
de fijngehakte sjalotjes en 1 fijngehakte teen knoflook.
Voeg er dan de in kleine stukjes gesneden champignons
aan toe en bak even mee en voeg er dan het gehakt aan
toe.
Maak het gehakt wat losser met een vork en schep alles
door elkaar; voeg zout en peper naar smaak toe.

Voeg de eveneens geprakte gekookte aardappel toe en de
fijngehakte platte peterselie.
Vermeng alles goed en meng er op het laatst dan wat
nootmuskaat naar smaak en wat geraspte kaas doorheen.

Laat je "puree" dan afkoelen.

Snijd de korstjes van de boterhammen en maal ze fijn
in een hakmolen of keukenmachine samen met de 2e
teen knoflook en peper en zout naar smaak.
Doe het mengsel in een diep bord.
Klop het ei los in een ander diep bord.
In een ander diep bord doe je wat bloem.

Maak kleine worstjes van de klaargemaakte puree en
doop ze eerst in de bloem, dan in het losgeklopte ei
en dan door het broodmengsel (paneer).
Leg ze op een schaal en zet dat 15 minuten in de koelkast.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kroketjes
goudbruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer met salade en/of brood.





Geplaatst op 25 oktober 2013 14:14 en 3315 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wenny-m  
25 okt 2013 18:45
Lijkt me heerlijk. Mijn moeder maakte ook altijd zelf kroketjes. Kip-kerry-champignons en garnalen en ook van gehakt, met Indische smaakjes. Sla dit ff op, want ik verdwaal altijd in je lekkere recepten.

Bellahelena  
25 okt 2013 18:52
Heerlijk Amber!! `Deze ga ik zondag lekker maken! Dank je wel weer. Bella
_





_
Amber  
25 okt 2013 19:34
Dit zijn natuurlijk geen kroketjes zoals ze hier in Nederland normaliter worden gemaakt....meestal wordt er dan gebruik gemaakt van een béchamelsaus met een vulling van vlees, kip of garnalen.
Deze kroketjes worden gemaakt op basis van aardappelpuree + een vulling.

Gast  02 nov 2013 13:13
Het was heerlijk, dankjewel! :grin:
_





_
Gast  22 dec 2013 12:29
voor hoeveel personen is het? :grin:

Amber  
22 dec 2013 16:49
Ligt er aan hoeveel en hoe grote kroketjes er zelf uithaalt; ga maar na; er is 200 gram gehakt dat wordt aangemaakt met aardappelen, een paar champignons en kruiden.
Zelf dus even uitproberen, zou ik zeggen.
_





_
Gast  25 apr 2014 12:56
dag amber ,

kan ik ook gewoon paneermeel gebruiken? thx

Amber  
25 apr 2014 14:13
Ja hoor, dat kan ook heel goed; staat ook in het recept....
_





_
Gast  23 mei 2014 09:27
heey Amber, die bechamel wat is dat eigenlijk want ik kan tog niet naar de albertheijn en zeggen mag ik bechamelmsaus, heet het zo in het Nederlands.

Amber  
23 mei 2014 11:13
Er staat niets over bechamelsaus in dit recept.
Als ik ergens bechamelsaus in nodig heb, dan maak ik dat zelf met boter, bloem en melk of bouillon....
In de supermarkt kan je idd. kant en klare bechamelsaus kopen in potjes of sta-zakken.
Je vindt dat meestal waar de potjes pastasaus staan.....

Groetjes,
Amber
_





_
Amber  
23 mei 2014 11:15
In 1 van mijn reacties schreef ik dat "Nederlandse "kroketten meestal worden gemaakt met een bechamelsaus met vlees-kip-garnalen-vulling.
In dit recept is dat anders; het is op basis van aardappelpuree......

Gast  09 jul 2014 16:35
Kan je de sjalotjes vervangen door een ui?
_





_
Amber  
09 jul 2014 20:29
Ja hoor, natuurlijk kan dat; ik gebruik sjalotjes omdat die een wat fijnere smaak hebben maar "gewone" uien kunnen net zo goed.

groetjes,
AMBER