Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Weerhier om 05:36
_
Weerhier Online

Door jocowi om 05:32
_
Jocowi Online

Door ido om 05:20
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:16
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:15
_
Ido Online

Door flexion10 om 05:09
_
Flexion10 is vandaag Jarig

Door GrardLips om 05:09
_
GrardLips is vandaag Jarig

Door Maus om 05:09
_
Maus is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Rundvleestajine met zoete aardappelen


Rundvleestajine met zoete aardappelen

Een lekkere vleestajine van mals rundvlees
met zoete aardappelen.

Dit heb je nodig:

500 gram zacht rundvlees;
3 mooie zoete aardappelen;
1 kaneelstokje;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 ui;
2 tenen knoflook;
olijfolie;
zout en peper naar smaak;
1 glas water (ongeveer 200 ml.).

Zo maak je het:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een tajine
of in een kook/braadpan.
Braad daarin het in stukken gesneden vlees aan
samen met de fijngehakte ui en de fijngehakte knoflook.

Zet het vuur laag en voeg er de specerijen aan toe.
Schep alles om en laat ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
Voeg ze toe aan het vlees in de tajine/kookpan/braadpan.
Voeg er het kaneelstokje, zout en peper naar smaak en het
glas water aan toe.

Zet het deksel op de tajine/kookpan/braadpan en laat op
zacht vuur 3/4-1 uur zachtjes stoven tot alles mooi gaar is.
Kijk af en toe of er genoeg vocht in zit en het vlees niet
aan de bodem van de tajine/kookpan/braadpan plakt.

Dien op in de tajine of schep het vlees op een mooie schaal
en schep de zoete aardappelen en de saus er op en overheen.
Geef daarbij lekker brood en diverse salades.





Geplaatst op 25 oktober 2013 14:39 en 6032 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  19 jan 2015 14:14
Beste Amber,
Wat versta je precies onder zacht rundvlees?


Amber  
19 jan 2015 17:09
Ik bedoel daarmee rundvlees dat niet langer dan ongeveer 1 uur hoeft te stoven: lekker mals vlees dus van een jong rund/kalf.
_





_
Gast  01 apr 2015 16:56
Erg lekker!