Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Gevulde courgettes


Gevulde courgettes

Je kunt van alles maken met courgettes;
dit zijn gevulde courgettes....mmmmmm

Dit heb je nodig:

4 courgettes;
2 uien;
5 champignons;
1 geraspte wortel;
1 geperste teen knoflook;
2 eetlepels crème fraîche;
paneermeel,
olijfolie.

Zo maak je het:

Blancheer de gewassen en ongeschilde courgettes
10 minuten in water met wat zout.
Zijn ze lang, snijd ze dan in tweeën/drieën.
Giet af en spoel de courgette af met koud water; laat
goed uitlekken in een vergiet.

Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daar in
de fijngehakte ui en de geraspte wortel.
Voeg er peper en zout naar smaak aan toe.
Schep ui en wortel uit de pan en houd apart.

Voeg nog wat olijfolie toe aan dezelfde koekenpan en
fruit daar in 3 minuten de fijngesneden champignons en
de geperste knoflook in.
Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe (niet te
veel want in het 1e mengsel zit al zout).
Vermeng het ui/wortelmengsel met het champignons/knoflook-
mengsel en roer er dan de crème fraîche doorheen.

Verwarm de oven op 200 graden.

Hol de stukken courgette uit met een lepeltje (niet helemaal tot de bodem) en vul de holtes op met je groentenmengsel.
Vet de bodem van een ovenschotel in met wat olijfolie, gebruik
een halve teen knoflook om die bodem mee in te smeren en zet de gevulde courgette er in.
Bestrooi elke gevulde courgette met wat paneermeel (evt. vermengd met wat geraspte kaas) en laat bakken in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.

Serveer met kip-kalkoen of -lamsspiesjes, gebakken krieltjes en salade.





Geplaatst op 25 oktober 2013 15:41 en 4203 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  25 okt 2013 19:24
Heerlijk lijkt me dit. De aardappelkroketjes heb ik vandaag ook mee genomen. mmm Bedankt voor je vele super recepten ! Groet, Pauline