Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 15:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online





_

Andere artikelen



Gebakken wijting in chermoula


Gebakken wijting in chermoula

Wijting is een heerlijk visje; een beetje
ondergewaardeerd in Nederland maar
goed verkrijgbaar en niet duur.......
Dit visje eerst laten marineren in die
lekkere Marokkaanse marinade......de
Chermoula.

Dit heb je nodig:

500 gram wijting (of als je wilt een andere witvis);

voor de Chermoula:

1 grote bos platte peterselie;
1 grote bos verse koriander;
3-4 tenen knoflook (of naar smaak);
zout naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/4 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel scherpe rode piment;
het sap van 1 citroen;
olijfolie.

extra:
een beetje bloem op een bord;
zonnenbloemolie om te bakken;
partjes citroen.

Zo maak je het:

Maak de vis schoon; verwijder de vinnen en
snijd de kop er af (je kunt die er ook aan laten
zitten als je dat liever wilt) en verwijder de
ingewanden of fileer de vis.
Je kunt dat ook allemaal door de visboer laten
doen als je het een naar klusje vindt.
Was de vis goed en laat uitlekken.

Maak de chermoula:
Hak de verse koriander en de platte peterselie fijn.
Doe dat in een kom.
Hak ook de knoflook zeer fijn en voeg die toe aan de
kruiden.
Voeg er dan zout naar smaak, de zwarte peper, het
komijnpoeder en de scherpe rode piment aan toe
samen met het citroensap en een 1/2 theeglas olijf-
olie.
Vermeng alles goed met elkaar.

Leg de schoongemaakte vis in een schaal en giet er
de chermoula overheen; zorg ervoor dat alle vis bedekt
is.
Het lekkerst is om de vis met de chermoula een hele nacht
te laten marineren; heb je daar geen tijd voor dan moet de
vis tenminste 2 uur marineren.

Verhit in een koekenpan (of in een friteuse) de zonnebloemolie.
Haal elke vis of visfilet door de bloem,schud het teveel aan bloem
af en bak ze goudbruin en gaar in de hete olie.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.

Serveer met de partjes citroen, een lekkere salade en Marokkaans brood.





Geplaatst op 25 oktober 2013 16:11 en 4149 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.