Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door greet65 om 03:48
_
Greet65 Online

Door Josta48 om 01:19
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Marc om 00:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Mandalineke om 00:18
_
Mandalineke Online

Door j.zwiep om 00:10
_
J.zwiep Online

Door Eenzamefietser75 om 00:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door redone om 00:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 00:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kalfsvleestajine met aardappelen en groene olijven


Kalfsvleestajine met aardappelen en groene olijven

Het is weer tijd voor een recept van een lekkere,
eenvoudige tajine.....

Dit heb je nodig:

300 gram kalfsvlees in grove stukken;
4 uien;
4 vastkokende aardappelen;
2 koffielepels saffraanpoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel zwarte peper;
1 handje groene olijven;
1 runderbouillonblokje;
4 eetlepels olijfolie;
4 eetlepels zonnenbloemolie;
1 glas warm water;
fijngehakte verse koriander en platte
peterselie naar smaak;
zout.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de specerijen (saffraan, gemberpoeder,
zwarte peper en zout), de twee soorten olie en het verkruimelde
runderbouillonblokje.
Doe de stukken kalfsvlees er bij en zorg dat je alles bedekt met
het mengsel.

Verhit een tajine of een braad/kookpan en doe daar in de gehakte
uien en het gekruide kalfsvlees.
Doe 1 glas warm water in de gebruikte kom van het vlees en roer
even goed zodat je alle achtergebleven specerijen meeneemt.
Giet het in de tajine/braad/kookpan.
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren; leg ze bij het vlees in
de tajine.
Zet het deksel op de tajine/braad/kookpan, breng aan de kook en
zet laag.
Laat ongeveer een uur zachtjes stoven (kijk af en toe of er nog wel
genoeg vocht in zit, zodat het niet aanbrandt).

Voeg er op het laatst de groene olijven bij en bestrooi met de
fijngehakte verse koriander en platte peterselie.
Zet het deksel er weer op en laat nog 5 minuten doorstoven.

Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal.
Geef er Marokkaans/Turks brood bij en lekkere salades.





Geplaatst op 27 oktober 2013 17:34 en 4552 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  12 dec 2013 08:42
Een vraagje..ik overweeg een tajine aan te schaffen..voor gemiddeld 4 personen..welke maat adviseer hij..27 of 31 cm doorsnede?

Amber  
12 dec 2013 13:50
Een lekkere ruime tajine is wel prettig...
_





_
Gast  16 jan 2014 19:28
En als je geen zwarte peper hebt?

Amber  
16 jan 2014 22:17
Dan koop je dat; een busje zwarte peper kost niks, gebruik anders witte peper.
_





_
Gast  25 jan 2015 18:35
Hij was heerlijk! thnxx :grin:

Gast  11 dec 2017 21:28
Hmmmmmmmmmm lekker
_