Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Jonna om 10:52
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:52
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Nw.Geintje om 10:52
_
Prikbordbericht aangepast

Door Nw.Geintje om 10:51
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd

Door fraagis om 10:50
_
Nieuwe Weblog fotoboek foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Falafel met champignons


Falafel met champignons

Een lekker recept voor die heerlijke vegetarische snacks
die overal in het Midden Oosten worden gegeten.....

Dit heb je nodig:

1½ cl. olijfolie;
2 takjes verse bieslook, fijngeknipt;
75 gram champignons,in kleine stukjes;
400 gram kikkererwten met vocht uit blik;
3 tenen knoflook, fijngehakt;
½ bosje fijngehakte verse koriander;
½ bosje fijngehakte platte peterselie;
1½ eetlepel kerriepoeder;
½ koffielepel komijnpoeder;
zout naar smaak;
50 gram paneermeel;
2 eiwitten;
olie om te bakken.

Zo maak je het:

Verhit 1½ cl. olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg er de kleingesneden champignons en de fijngeknipte
bieslook aan toe en laat die 1-2 minuten al omscheppend bakken.

Doe de kikkererwten (met het vocht)en de knoflook in een
blender of keukenmachine en hak alles samen goed fijn tot
een gladde massa.

Doe die massa in een kom.
Voeg er de gebakken campignons en bieslook aan toe.
Voeg dan de fijngehakte verse koriander, fijngehakte platte
peterselie, kerriepoeder, komijnpoeder, zout naar smaak,
het paneermeel en de eiwitten toe.
Vermeng alles tot een gladde massa.
Laat een uurtje rusten in de koelkast.

Verhit voldoende olie in een pan.
Maak bolletjes van het kikkererwtenmengsel en druk ze iets
plat.
Bak de falafel in 5 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met (pita-)brood, salade en saus naar keuze.





Geplaatst op 04 november 2013 14:05 en 4004 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 nov 2013 16:04
Lijkt mij weer een heerlijk recept .....van de week maar eens proberen ...groetjes Esther

Gast  11 dec 2013 14:12
Het is de eerste keer dat ik op je site ben en heb nu al zin om al je recepten uit te proberen. Dit gerecht ga ik vandaag maken, ben benieuwd hoe het gaat smaken.....
_





_
Amber  
11 dec 2013 20:17
Veel succes en plezier daarmee..... :grin: