Een apart en lekker hapje voor bij een lekker
glas Marokkaanse mintthee.......
Dit heb je nodig:
20 gedroogde abrikozen;
50 gram roomkaas;
de geraspte schil van 1 citroen;
een klein kommetje pistachenootjes:
ongezouten en grof gemalen;
100 gram suiker;
10 cl. water;
1 koffielepel oranjebloesemwater;
1 koffielepel (meer of minder naar keuze)
poedersuiker.
Zo maak je het:
Maak eerst een lichte siroop van het water met de
suiker in een pannetje.
Breng aan de kook en voeg er het oranjebloesemwater
aan toe.
Doe er de gedroogde abrikozen bij en laat ze 5 minuten
wellen in de hete siroop.
Laat de abrikozen uitlekken en afkoelen.
Maak de vulling door de roomkaas met een vork te
vermengen met de geraspte citroenschil en de poedersuiker.
Doe de vulling in een spuitzak en vul daarmee de
open gesneden abrikozen. Druk de open zijde van de gevulde abrikozen in de gehakte pistachenootjes.
Presenteer ze op een mooi schaaltje.