Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:49
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:49
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:49
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Algerijnse amandel-rozijnencake


Algerijnse amandel-rozijnencake

Een smeuiige cake met amandelen en rozijnen.....

Dit heb je nodig:

1 kommetje paneermeel;
1 kommetje amandelen, grofgehakt;
½ kommetje suiker;
½ kommetje roomboter (gesmolten);
1 ei;
1 zakje bakpoeder;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
geraspte schil van 1 citroen;
een handje rozijnen (eerst weken in
heet water en laten uitlekken).

Voor de siroop:
100 gram suiker;
¼ liter water;
evt.oranjebloesemwater.

n.b.Met een kommetje bedoel ik een
soepkom.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermeng in een kom het paneermeel, de suiker, de
gehakte amandelen en het bakpoeder.
Roer er dan de gesmolten boter en het ei doorheen.
Vermeng alles goed.

Roer er dan het oranjebloesemwater en de citroenrasp
goed doorheen en op het laatst de rozijnen.

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en
schep het beslag daar in.
Bak ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
totdat de cake lichtbruin gebakken is.

Maak ondertussen de siroop: breng het water aan de kook
in een pannetje en voeg daarbij de suiker en evt.nog
wat oranjebloesemwater naar smaak.
Laat een paar minuten zachtjes koken.

Besprenkel de cake met de siroop wanneer ze uit de oven komt.
Laat de siroop goed opnemen door de cake en snijd de cake
in blokjes als ze is afgekoeld.

Je kunt de cake evt. nog bestrooien met wat amandelschaafsel.





Geplaatst op 05 november 2013 16:20 en 5173 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 dec 2013 13:37
hoi, kun je laten weten hoeveel een kom is in ml of gr?
wij hebben grote en kleine soepkommen

bedankt

Amber  
05 dec 2013 12:29
Tja,ik gebruik hiervoor Chinese soepkommen en inderdaad, die zijn niet zo groot.....
_





_
Gast  24 dec 2013 12:13
vraag: kan er ook meel of maïsmeel of maïzena of griesmeel gebruikt worden i.p.v. paneermeel? groetjes van gaste.

Amber  
24 dec 2013 13:59
Nee hoor, het moet écht paneermeel zijn....
_