Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 09:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 09:02
_
Hehety Online

Door hehety om 09:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Rozijnen-notenkoek


rozijnen/notenkoek

Dit recept lijkt wel een beetje op de Dadeltaart van Mimoun, dat je hieronder vindt.....geen dadelvulling dit keer maar een lekkere vulling van rozijnen en gemengde noten......

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

300 gram bloem;
150 gram boter;
50 gram poedersuiker;
mespuntje zout;
2 ei-gelen.

Voor de vulling:



150 gram bruine amandelen;
75 gram walnoten; 75 gram rozijnen;
75 gram pecannoten;
3 kruidnagelen;
1 vanillestokje (of anders vanillesuiker);
4 eetlepels oranjebloesemwater.

Zo maak je het:

Maak eerst het deeg door de bloem, de poedersuiker,
het zout en de boter met je vingers met elkaar te
vermengen.
Voeg er dan de eigelen aan toe en bewerk het deeg
totdat het glad en niet te kruimelig is.
Wikkel in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

Rooster de amandelen,de walnoten en de pecannoten
in de oven of in een droge koekenpan.
Af en toe omscheppen zodat er niets aanbrandt.
laat dan afkoelen en maal ze dan grof.

Hak de rozijnen enigszins grof met een mes en vermeng
ze met de suiker en de grofgehakte noten.
Voeg er de uit het vanillestokje geschraapte vanille (of
vanillesuiker) en de gemalen kruidnagelen aan toe en
meng dat alles goed door elkaar met de 4 eetlepels oranje-
bloesemwater totdat je een pasta-achtige massa krijgt.

Verwarm de oven op 180 graden.

Verdeel het deeg in tweeën.
Vet een vierkante bakvorm in (25x25 cm) en beleg met
een velletje bakpapier.
Rol het eerste stuk deeg uit en beleg daarmee de bodem
van de bakvorm.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel dan de vulling over het deeg.
Rol het tweede stuk deeg uit en leg dat bovenop de
vulling.
Prik de bovenkant weer in met een vork.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak
30 minuten.

Haal de koek uit de oven wanneer hij mooi goudbruin is.
Laat een paar minuten afkoelen en snijd de koek dan in
blokjes van 3x3 cm.

Maak een simpel glazuur van poedersuiker met een paar
druppels water of oranjebloesemwater.
Bestrijk daar de koekblokjes mee en druk in elk blokje
een kruidnageltje (of wat geroosterd amandelschaafsel).

Je kunt het glazuur ook weglaten en de blokjes gewoon bestrooien met wat poedersuiker.





Geplaatst op 14 november 2013 14:19 en 3549 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 dec 2014 23:43
Hoi Amber! Hoeveel gram rozijnen heb je nodig voor dit recept? Groetjes, Pauline

Amber  
27 dec 2014 14:13
Hoi Pauline,

Oeps......een foutje; soms vergeet ik wel eens een ingrediënt te plaatsen.
Neem ongeveer 75 gram rozijnen of een handjevol....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  28 jan 2016 17:27
En de suiker in de vulling, welke suiker en hoeveel?