Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:51
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:49
_
Fotoboek foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Nutellakoekjes


Nutellakoekjes

Een soort choriba met Nutella; dat moet toch haast
wel erg lekker zijn?

Dit heb je nodig:

200 gram zelfrijzend bakmeel;
4 eetlepels suiker;
100 gram boter;
1 ei;
3 eetlepels Nutella (of een ander merk);
zout;
1 handje geschaafde amandelen;
1 handje pistachenootjes (of hazelnoten).

Zo maak je het:

Klop in een kom het ei met de suiker en voeg daar de
3 eetlepels Nutella aan toe.
Roer er daarna de (gesmolten) boter doorheen en dan
het zelfrijzend bakmeel.
Vermeng alles goed en leg 1 uur in plasticfolie in de
koelkast.

Rooster de geschaafde amandelen en de evt. zeer grof
gehakte pistachenootjes in een droge koekenpan.
Goed omscheppen en opletten dat ze niet verbranden.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak kleine balletjes van het gekoelde deeg en leg ze
(met genoeg ruimte tussen de koekjes) op een met
bakpapier belegde bakplaat.

Bestrooi de koekjes met (een paar korreltjes) (zee-)zout
en iets van de geschaafde amandelen en pistachenootjes.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven;
kijk vanaf 12 minuten bakken in de oven of de koekjes niet
te donker worden.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Lekker bij het thee-uurtje....





Geplaatst op 14 november 2013 15:19 en 5316 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  28 nov 2013 12:56
hoi amber, ik heb dit recept met verse gist gemaakt... maar moet ik het dan nog in de koelkast zetten?

groetjes

Amber  
28 nov 2013 13:10
Verse gist? Dat moet er natuurlijk niet in; je zou wel bloem met bakpoeder kunnen gebruiken i.p.v. zelfrijzend bakmeel.
Ik heb geen idee hoe deze koekjes worden als je er verse gist in hebt gedaan.....
_





_
Gast  11 dec 2013 13:48


Gast  16 jul 2014 19:37
Lekker :grin:
_





_
Gast  20 jan 2015 20:27
Voor hoeveel koekjes is dit recept?

Amber  
20 jan 2015 22:16
Ligt er aan hoe groot je ze zelf maakt......
_





_
Gast  15 jul 2015 03:12
Lijkt me lekker, deze zal ik proberen insaaAllah.
Bedankt voor te delen