Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Couscoustaart met rozenwater-kaneelsiroop van Mounir



Dit is weer zo'n lekker recept van chef Mounir Toub van 24Kitchen/Grenzenloos koken....

Ingrediënten

Zoete couscoustaart

  • 1 vanillestokje
  • 300 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el suiker
  • 200 g couscous
  • 120 g boter
  • 2 eieren
  • 180 g verse mozzarella
  • 250 g ricotta
  • 40 g honing

Rozenwater-kaneelsiroop

  • 180 ml honing
  • 100 ml water
  • 2 el rozenwater
  • 1 kaneelstokje

Garnering

  • 75 g gepelde pistachenootjes

Extra nodig

  • plasticfolie
  • springvorm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het water met het kaneelstokje, vanillemerg en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
Strooi de couscous in een kom en schenk het suikerwater eroverheen. Dek de kom af met plasticfolie en laat de couscous circa 4 minuten wellen. Laat de couscous vervolgens afkoelen. Smelt de boter en meng met de eieren en de gewelde couscous.
Prak de mozzarella en meng met de ricotta en de honing.

Vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Verdeel de helft van het couscousmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Schep het kaasmengsel over de couscous, verdeel hierover de resterende couscous en druk wederom stevig aan. Bak de taart in de oven in circa 20 minuten gaar.

Rozenwater-kaneelsiroop
Verwarm alle ingrediënten in een steelpan en laat circa 5 minuten koken.


Garnering
Rooster de pistachenoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.

Serveren
Haal de taart uit de oven, bedruip voor het serveren met de siroop en verdeel de noten erover. Snijd de taart in punten en serveer eventueel met een bol roomijs en Turks fruit.

Klik voor het recept op de site met bijbehorende bereidingsvideo op de link hieronder.







Artikel links


Geplaatst op 06 december 2013 18:26 en 4471 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 dec 2013 17:48
lijkt heel lekker!!