Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Gehakttajine met ingelegde citroen en groene olijven


Gehakttajine met ingelegde citroen en groene olijven

Dit recept wordt meestal gemaakt met kip
maar wist je dat je ook met gehakt een
heerlijk resultaat krijgt?

Dit heb je nodig:

500 gram runder (of lams-)gehakt;
2 fijngehakte uien;
3 tenen knoflook;
2 ingelegde citroenen;
300 ml.kippenbouillon(v.e.blokje);
200 gram groene olijven;
1 bosje fijngehakte verse koriander;
olijfolie;
1/2 koffielepelkomijnpoeder;
1 koffielepel ras el hanout;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 snufje saffraandraadjes;
1 koffielepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
een paar vastkokende aardappelen.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom het gehakt met de helft
van de fijngehakte verse koriander, ½ koffielepel
komijnpoeder, ½ koffielepel kaneelpoeder en zout
en peper naar smaak.
Vermeng alles goed met je handen en vorm er
kleine balletjes van.

Doe een scheut olijfolie in een tajine (of kookpan) en
voeg er de fijngehakte uien aan toe; fruit ze al omscheppend
goudbruin.
Voeg er de ras el hanout aan toe en laat dan 5 minuten
zachtjes sudderen.

Leg de gehaktballetjes in de tajine/kookpan en voeg er de
rest van de specerijen (komijnpoeder, saffraandraadjes en
kurkuma) aan toe.
Snijd de ingelegde citroenen in vieren en verwijder de pulp. Snijd de citroenschil in reepjes.
Voeg toe aan de tajine/kookpan, giet er de kippenbouillon
bij en peper en zout naar smaak.
Zet het deksel op de tajine/kookpan en laat alles ongeveer
20 minuten zachtjes stoven.
Spoel de groene olijven en voeg ze toe samen met enkele
geschilde en in partjes gesneden vastkokende aardappelen;
bestrooi met de rest van de fijngehakte verse koriander.
Zet het deksel terug en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes
stoven totdat ook de aardappel gaar is.

Dien kokendheet op met daarbij brood en salades.





Geplaatst op 13 december 2013 14:38 en 5403 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 jun 2014 08:56
Dankjewel amber . Gr esra :grin:

Gast  20 jun 2015 21:37
Gemaakt in mijn nieuwe tajine, superlekker !!
_





_
Amber  
21 jun 2015 00:21
Goed zo!