Delen     Populaire blogs     Volgende blog
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Priv bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorien Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:48
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:47
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:47
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:46
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door redone om 20:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:43
_
Elvira Online





_

Andere artikelen



Sinaasappel-amandelkoek


Sinaasappel-amandelkoek

Lekkere, eenvoudig te maken koek met een frisse sinaasappel-
smaak en bestrooid met knapperig geroosterd amandelschaafsel.

Dit heb je nodig:

Een ronde lage bakvorm (of springvorm) van 22 cm.

2 eieren;
7 eetlepels zonnenbloemolie;
7 eetlepels suiker;
7 eetlepels sinaasappelsap;
10 eetlepels bloem;
1 zakje bakpoeder;
1 eetlepel witte azijn;
de geraspte schil van 1 grote sinaasappel;
50 gram geschaafde amandelen;
2 eetlepels warmgemaakte abrikozenjam.

Zo maak je het:

Breek de 2 eieren boven een blender, voeg de suiker toe
en laat de blender een paar minuten draaien.
Voeg de olie toe en daarna het sinaasappelsap.
Laat goed blenden.
Voeg er dan de bloem en het bakpoeder aan toe en
blend door.
Voeg op het laatst het azijn en de sinaasappelrasp toe.
Laat de blender een paar minuten goed doordraaien.

Verhit de oven op 180 graden.

Beboter de bakvorm en bestuif met wat bloem.
Schep daar het beslag in en strooi het amandelschaafsel
er overheen.
Laat de koek ongeveer 20 minuten bakken.
Let er op dat de koek niet té donker wordt.

Haal de koek uit de vorm en plaats op een rooster.
Bestrijk de bovenkant van de koek met de warme
abrikozenjam.





Geplaatst op 30 januari 2014 16:03 en 4643 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 feb 2014 16:23
Mmmmm dat wordt weer bakken ....heb er nu al trek in ,....thnx voor het recept

Groetjes Esther

Gast  20 feb 2014 07:46
Gemaakt...deze is echt verrassend lekker!
_





_
Gast  23 mrt 2015 14:23
Hoi Amber,ik heb je sinaasappel-amandelkoek gemaakt !!
hij smaakte heerlijk ..bedankt voor je recept.

Amber  
23 mrt 2015 16:54
Bedankt voor je reactie: fijn dat-ie lekker was.

Groetjes,
Amber
_