Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gekruide Tarly met koriander


gekruide tarly met koriander

Tarly is een graanprodukt dat goed verkrijgbaar is bij de supermarkt (zie afbeelding 2). Kan je het nu niet vinden of vind je het lekkerder, gebruik dan bulgur....

Dit heb je nodig:

1 pak Tarly (of 250 gram bulghur);
2 mooie rijpe trostomaten;
1 ui;
2 tenen knoflook;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
½ koffielepel paprikapoeder;
½ koffielepel chilipeper;
een handvolfijngehakte verse koriander;
2 eetlepels tomatenpuree;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Kook de tarly of de bulghur gaar zoals vermeld op de verpakking.
Laat goed uitlekken.

Hak de ui en de tenen knoflook fijn en fruit ze in de hete olie in een
pan.
Voeg er de in zeer kleine stukjes gesneden of gehakte tomaten aan
toe en fruit die even mee.
Voeg er dan de specerijen, peper en zout naar smaak en de tomaten-puree aan toe, schep alles goed door elkaar en laat 10-15 minuten zachtjes stoven.
Voeg er als dat nodig is wat water aan toe zodat je een smeuiige saus krijgt.

Vermeng deze saus met de gekookte Tarly/bulghur en bestrooi met de fijngehakte verse koriander.




Tarly



Geplaatst op 04 februari 2014 15:52 en 5213 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 mei 2014 16:51
Heerlijk bijgerecht. Heb het met bulgur gemaakt. Dag van te voren gemaakt. Echt een succes en jammie.