Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse linzensoep met wortel en aardappel


Algerijnse linzensoep met wortel en aardappel

Een heerlijke, dikke soep met groenten en vlees voor een grauwe dag zoals vandaag.......

Dit heb je nodig:

500 gram lamsvlees met bot;

500 gram bruine linzen;
1 ui;
3 tenen knoflook;
1 grote tomaat;
2 wortelen;
2 vastkokende aardappelen;
1 knolletje;
1 tak bleekselderij;
2 eetlepels tomatenpuree;
2 eetlepels olijfolie;
2 volle koffielepels komijnpoeder;
peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Doe in een snelkookpan de olijfolie, de fijngeraspte ui en
knoflook, het lamsvlees in stukken, de gewassen linzen
en de geschilde en in blokjes gesneden wortel, aardappel,
knolletje, tomaat en selderijstengel.
Voeg zout en peper naar smaak, de eetlepel tomatenpuree,
1 koffielepel komijnpoeder en zoveel water dat de pan tot 2/3 gevuld is.
Sluit de snelkookpan goed en breng aan de kook.
Laat ongeveer 30-40 minuten koken.
Heb je nu geen snelkookpan, doe alles dan in een gewone
kookpan en laat alles met het deksel op de pan zachtjes koken
totdat het vlees zacht en gaar is, net als de groenten.
Voeg op het laatst de resterende komijnpoeder toe en laat
nog even zachtjes koken.
Het moet een lekkere dikke soep worden.

Dien de soep op in mooie soepkommen.




meiknolletjes


knolraapjes



Geplaatst op 18 februari 2014 16:48 en 5993 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  23 feb 2014 14:00
Beste Amber,

Onlangs zag ik uw recept voor linzensoep met aardappel, wortel en knolletjes.

Bij mijn groenteboer, supermarkt en Islamitische supermarkt weet echter niemand te vertellen wat knolletjes zijn. Van Internet word ik ook niet wijzer. Radijs is ook een knolgewas, maar het lijkt me sterk om radijs aan deze soep toe te voegen. Kunt u iets specifieker wezen? (andere naam voor knolletje?)

Verder kook ik graag recepten die op uw website staan. Altijd heerlijk, vooral de tajine-gerechten met gevogelte Hiervoor mijn dank.

Groetjes en een prettig weekend voor wat er nog van over is,

Martina





Amber  
23 feb 2014 14:24
Als je zoekt bij bijvoorbeeld Google. dan zie dat er met "knolletjes" vooral "meiknolletjes" worden bedoeld en daar zie je ook hoe ze er uit zien.
Je mag ze ook gerust weglaten uit het recept hoor.....

groetjes,
AMBER
_





_
Amber  
23 feb 2014 14:29
Ik heb ook twee afbeeldingen geplaatst bij het recept om je te laten zien wat voor soort knolletjes ik bedoel..... :grin:

Gast  23 feb 2014 14:44
Hartelijk dank voor uw snelle reactie!

Ben al op weg naar de supermarkt en de soep staat vanavond nog op tafel met lekker afbakbrood.

Laat zeker weten hoe het gesmaakt heeft. Vast heerlijk. De kinders zijn ook weg van harira van de buurvrouw en "lusten geen erwtensoep of bruine-bonensoep". Ze eten liever bij tante Fatima.

Dank u en ga alstublief door met plaatsen van recepten. We zijn er dol op.

Groetjes,

Martina
_





_
Amber  
23 feb 2014 16:09
Heb je ook al eens mijn harira gemaakt waar het recept van op dit weblog staat?
Ook erg lekker hoor en ik maak die wel elke week een keer....
Je vind het recept hier:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=63721&Marokkaanse-harira