Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ajnijkamp om 09:12
_
Ajnijkamp Online

Door JanRutgers om 09:12
_
JanRutgers Online

Door KEMPENAAR om 09:11
_
KEMPENAAR Online

Door SirMax om 09:11
_
SirMax Online

Door h.beilemans om 09:10
_
H.beilemans Online

Door Rina2 om 09:09
_
Rina2 Online

Door Marianne om 09:07
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Annelies1 om 09:06
_
Annelies1 Online





_

Andere artikelen



Briouats met spinazie en gehakt


Briouats met spinazie en gehakt

Het is weer een tijdje geleden dat ik een
briouats-recept plaatste; die heerlijke krokante
Noord-Afrikaanse "loempiaatjes" die je kunt
vullen met van alles wat je maar lekker vindt.
Dit is er één met verse spinazie en gehakt.

Dit heb je nodig:

20 velletjes ontdooide diepvries-loempiavellen;
350 gram rundergehakt;
800 gram gehakte spinazie;
1 grote fijngehakte ui;
zout en peper naar smaak;
6 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels paneermeel;
2 grote eieren;
150 gram geraspte pittige kaas
(of andere kaas, zoals b.v.feta naar
smaak).

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie en bak daarin de gehakte ui glazig.
Voeg er dan het gehakt en zout en peper naar smaak
toe.
Bak het gehakt rul.
Voeg er dan de gehakte spinazie aan toe.
Schep door elkaar en laat bakken totdat al het vocht
verdwenen is.
Roer er het paneermeel doorheen en de losgeklopte
eieren.
Blijf ongeveer 2 minuten roeren en haal de pan dan van
het vuur. Laat afkoelen.

Schep op elke loempiavel iets van de vulling en wat van de
kaas en rol ze op tot briouats.

Verhit olie tot 175-180 graden en bak de briouats goudbruin.


N.B.:Klikvoor een heleboel andere overheerlijke briouats/bricks-recepten op de link onder dit recept.



Diepvries loempiavellen


briouats rollen


Artikel links


Geplaatst op 23 februari 2014 15:59 en 6670 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
28 feb 2014 12:35
Leuk dat je eventjes hier langskomt.
De reden dat er niet heel veel reacties staan, komt natuurlijk omdat mensen, wanneer ze geinteresseerd zijn in een recept, dat gewoon uitprinten.
Het zijn natuurlijk niet echt discussieonderwerpen, nietwaar? :grin:
Ja, veel recepten zijn van mijzelf, sommige ervan zijn klassiekers die door de jaren heen zijn verschenen in de Marokkaanse keuken en die iedereen wel kan maken, soms met wat persoonlijke aanpassingen op het originele recept.
Mensen plaatsen hier alleen een reactie wanneer iets niet duidelijk is of om een compliment uit te delen, wat natuurlijk erg op prijs wordt gesteld. :grin:
Kom gerust eens af en toe neuzen; je vndt hier meer dan 400 recepten plus leuke/handige achtergrondinfo.

Groetjes,
Amber

Gast  30 mrt 2014 13:26
Dag Amber

Ik vraag me af of je deze loempia's ook gelijk kunt invriezen en na een week pas bakken? Mijn twijfel is vanwege de verse spinazie.


_





_
Amber  
30 mrt 2014 15:22
Ja hoor, dat kan.
Bereid de briouats en vries ze dan ongebakken in in diepvrieszakken- of dozen.
Op het moment dat je ze wilt gaan bakken neem je zoveel als nodig en bak ze in olie van 180 graden. De briouats niet vooraf ontdooien.
V.w.b. de spinazie: je gebruikt verse als vulling in de briouats. Die vries je in en ontdooit ze niet meer en je frituurt ze als ze nog steeds bevroren zijn.