Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ofsen om 12:22
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fiederelsje om 12:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door stevw00 om 12:21
_
Stevw00 Online

Door fiederelsje om 12:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door hehety om 12:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 12:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TinyReinders om 12:15
_
TinyReinders Online

Door Ofsen om 12:15
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse pindacarrées


Algerijnse pinda-carrées

Een lekker Algerijns koekje, zeg maar liever een gebakje, dat bestaat uit drie lagen......nogal wat werk, maar goed te doen.....

Dit heb je nodig:

Voor de basislaag:
350 gram bloem;
175 gram boter of margarine;
1 ei;
3 eetlepels suiker;
een scheutje melk.

Voor de middenlaag;
450 gram grofgemalen witte pinda's;
200 gram poedersuiker;
4 eieren;
150 gram gesmolten boter;
6 eetlepels abrikozenjam;
1 eetlepel bloem;
1 koffielepel bakpoeder.

Voor de topping:
Melkcaramel (Dulce de Leche):
daarvoor heb je nodig:
1 blik van 375 gram gezoete gecondenseerde melk;
grofgehakte pinda's.

Zo maak je het:

Maak eerst de melkcaramel (Dulce de Leche): vind je dat
teveel werk dan is dat ook kant en klaar verkrijgbaar in blik.

Leg een velletje bakpapier onderin een snelkookpan; plaats
het blik gecondenseerde melk (ongeopend) er op en bedek met
water. (je kunt ook een paar blikken tegelijk er in zetten; zo heb
je een voorraadje voor later). Deksel op de pan.
Breng aan de kook en zet, als er stoom ontsnapt uit het ventiel
van het deksel van de snelkookpan, het gas laag.
Laat ongeveer 50 minuten zachtjes koken.
Heb je geen snelkookpan,gebruik dan een gewone kookpan maar
laat het dan wel 2 1/2 uur koken op heel laag vuur.
Laat het blik vervolgens eerst wat afkoelen en haal de inhoud uit
het blik.
Zet apart.

Maak de nu de eerste laag (het biscuitdeeg):
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix alle ingrediënten door elkaar met een electrische mixer en voeg indien nodig wat melk toe zodat het een mooi glad deeg wordt.
Vet een vierkant bakblik in en beleg met bakpapier.
Leg een deeglaag van 0,5 dik in het bakblik en prik dat in met een vork en laat dat 20-25 minuten bakken.

Maak dan de tweede laag:
Mix de eieren samen met de suiker.
Voeg er de gesmolten boter, de abrikozenjam, de grofgemalen pinda's, de bloem en het bakpoeder aan toe en vermeng alles goed.
Verdeel deze massa over het half-gebakken biscuitdeeg.
Zet de bakvorm weer terug in de oven en zet die op 180 graden.
Bak ongeveer 20-25 minuten; houd het baksel goed in de gaten.
Het geheel moet een mooie goudbruine kleur krijgen.
Haal de bakvorm dan uit de oven en laat geheel afkoelen.

Smeer de melkcaramel over de bovenkant van het baksel en bestrooi dat met de grofgehakte pinda's.

Laat het liefst een hele nacht staan en snijd er dan vierkantjes van.
Je kunt ze in mooie papieren vormpjes plaatsen.




melkcaramel (dulce de leche)



Geplaatst op 26 april 2014 16:18 en 5062 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  14 mei 2014 13:21
Hey,
leuk recept! Wat voor bakblik heb je nodig? formaat?



Gast  23 mei 2014 21:28
dat is herlijke
_