Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Gribou---Greet om 12:47
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:46
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 12:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door annette49 om 12:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tess48 om 12:43
_
Tess48 Online

Door januitdelft om 12:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



VISPASTILLA




Filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen.

Dit heb je nodig:

Vulling:

500 gram visfilet (kabeljauw, koolvis, e.d.);
500 gram gekookte, gepelde garnalen;
250 gram champignons, in plakjes gesneden;
1 ui;
1 groene en 1 rode paprika, in blokjes;
pakje mihoen; bereid volgens de gebruiksaanwijzing.

Voor de marinade:
1 bosje gehakte verse koriander;
1 bosje gehakte platte peterselie;
Saffraan;
2 theelepels zwarte peper;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel paprikapoeder;
½ theelepel gemalen komijn;
Kommetje olijfolie;
Citroen
Sambal
knoflook
Zout
2 visbouillonblokjes;
Boter.

Zo maak je het:

Doe de gehakte koriander, de gehakte peterselie, de saffraan, de zwarte peper, de gemberpoeder, de paprikapoeder, de komijn, de sambal, de geraspte knoflook, het zout en de visbouillonblokjes in een pannetje, samen met de olijfolie en het sap van de uitgeperste citroen. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe er een klein scheutje water bij.
Snijd de visfilet in stukken en doe die samen met de garnalen in een pannetje. Schep er één soeplepel van de marinade over en laat dat alles 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Bak in een koekenpan de gesnipperde ui tezamen met met de blokjes paprika en de plakjes champignons. Doe het gas eronder uit en schep er een soeplepel van de marinade overheen.
Laat de mihoen goed uitlekken en schep ook hierover één soeplepel van de marinade.
Laat uiteindelijk, nadat de marinade overal goed is ingetrokken, alle vullingen goed uitlekken in een vergiet.

Vet een rond bakblik in of beleg het met bakpapier. Smelt de boter. Besmeer 6 vellen filodeeg met de gesmolten boter en bekleed er de bodem van het bakblik mee. Laat het deeg over de rand van het bakblik hangen. Verdeel de goed uitgelekte mihoen over de bodem. Verdeel daarbovenop het vismengsel en uiteindelijk dáárbovenop het groentemengsel. Sla de overhangende randen van het filodeeg naar het midden en besmeer enkele vellen filodeeg met gesmolten boter om de bastilla af te dekken. Stop de overhangende randen van de bovenste laag filodeeg onder de bastilla en besmeer het geheel met boter of eigeel.
Zet de Bastilla 30-40 minuten in het midden van de oven op 220 graden




Geplaatst op 30 maart 2007 23:29 en 15605 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  05 mrt 2012 10:13
hmmmm lekker... :grin:

Gast  14 mrt 2012 18:31

_





_
Gast  16 jul 2012 18:31
Jeej! Jouw recepten maken mij en mn man echt blij :grin: Zeker nu de ramadan voor de deur staat...

Amber  
17 jul 2012 13:47
Ik ben blij dat jullie blij zijn met de recepten op mijn weblog.
Zeker voor de ramadan vind je hier een heleboel lekkere gerechten.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  01 dec 2012 10:26
:grin: echt lekker he

Gast  25 feb 2013 22:31
Hallo amber,

Is dit voor 1 pastilla of 2 stuks? Dus in totaal 1 kilo vis per pastilla?

En kun je precies zeggen hoe je de bladen over de bakblik hangt? Heb wel een idee maar niet zo duidelijk. Ik hoor het wel.

Groetjes sanae
_





_
Amber  
26 feb 2013 17:22
Het ligt er aan of je grote of kleine vellen filodeeg hebt.
Heb je de kleine, vet het bakblik eerst in en/of beleg met bakpapier.
Smeer met een kwastje eerst 6 filodeegvellen in en leg ze rondom in het bakblik, zodat ze de hele bodem bedekken en de buitenste randen van het filodeeg over de rand van het bakblik hangen.
De velletjes deeg mogen elkaar overlappen, zeg maar.
Daarna de vulling over het deeg verdelen en de overhangende randen óver de vulling heen vouwen zodat je al een soort rond pakket krijgt dat in het midden nog niet bedekt is.
Daarom moet je nóg een paar vellen filodeeg insmeren met een kwastje boter en daarmee bedek je de hele bovenkant, waarbij je zorgt dat ook die velletjes een beetje over de rand heen hangen.
Díe randen deeg stop je ónder het hele pakketje, zeg maar,zoals je een deken instopt onder een matras :grin:
Gebruik je grote (Turkse) vellen filodeeg dan werkt dat nog gemakkelijker
Je hebt dan ook minder vellen nodig.

Gast  07 aug 2014 17:38
Ik heb dit recept gisteren voor het eerst gemaakt en het was erg lekker!
_





_
Gast  12 nov 2014 11:04
hallo kun je ook andere groente toevoegen? zoals wortels ipv champignons?

Amber  
13 nov 2014 14:29
Jij moet het opeten dus van mij mag het :grin:
_





_
Gast  14 nov 2014 15:40
haha ja dat snap ik maar is het dan te eten?

Amber  
17 nov 2014 13:47
Tja, dat ligt aan jouw eigen smaak natuurlijk; ik zou er zelf niets anders aan toevoegen dan in het recept staat; dat is gewoon een lekkere combo..... :grin:
_