Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Qmaniahome om 18:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door MargaP om 18:18
_
MargaP Online

Door Rosalina42 om 18:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door BIBI58 om 18:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Qmaniahome om 18:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Ramadanzoetigheid: Zlabia


Ramadanzoetigheid: Zlabia

Zoet, Marokkaans/Algerijns Ramadangebak,
maar onmisbaar bij het verbreken van de vasten bij een
lekkere kom Harira.
Het lijkt op chebbakia, maar is veel gemakkelijker te maken.

Dit heb je nodig:

Een spuitzak met smalle opening:

130 gram bloem;
1 eetlepel maïzena;
een paar draadjes saffraan of anders namaak-
saffraanpoeder;
1/2 koffielepel cardamom;
1 koffielepel sesamzaadjes;
1 koffielepel kwark naturel (of twee eetlepels
karnemelk);
1 eetlepel zonnenbloemolie;
1 zakje gedroogde gist (10 gram);
1 flinke mespunt zout;
200 ml.lauw water
zonnenbloemolie om te bakken.

Voor de suikersiroop:

250 gram suiker;
125 ml. water;
1 koffielepel citroensap;
30 ml.oranjebloesemwater.

Zo maak je het:

Doe in een ruime kom de bloem, de maïzena,
de gedroogde gist, de cardamom, de sesamzaadjes,
de kwark (of de karnemelk) en de eetlepel zonnen-
bloemolie.
Roer alles goed door elkaar en voeg er beetje bij
beetje het lauwe water aan toe.
Mix 1 minuut flink door,bedek de kom met plasticfolie
of een schone doek en laat het beslag dan op een warme
plaats een uurtje rusten.

Maak dan de suikersiroop:

Doe de suiker, het water en het citroensap in een pannetje.
Breng langzaam aan de kook en vermeng alles goed totdat
je ziet dat alle suiker een beetje is opgelost.
Doe het deksel op de pan en laat 30/40 minuten heel
zachtjes koken totdat de "honing" aan het einde van de
kooktijd goudbruin en dik is.
Doe het gas dan uit en laat 10 minuten staan voordat je er
het oranjebloesemwater doorheen roert.
Giet daarna de siroop in een wijde kom zodat je er later
je zlabia's in kunt dopen.

Verhit 1 cm. zonnebloemolie in een diepe koekenpan.
Doe het beslag in een spuitzak met een smalle ronde
opening.
Wacht tot de olie heet is en "teken" met behulp van je
spuitzak rondjes of bloemen boven de hete olie.
Je moet de zlabia's niet groter maken dan zo'n 10 cm.
in doorsnee.
Laat de zlabia's bakken en draai ze om zodat ook de
andere kant mooi goudbruin kan bakken.

Laat de gebakken zlabia's uitlekken op keukenpapier
en doop ze dan in de suikersiroop.
Haal ze, als ze aan beide kanten zijn bedekt met de
siroop, er uit en laat ze uitlekken en iets "drogen" op
een rekje of een rooster.

Eet smakelijk!





Geplaatst op 26 juni 2014 13:07 en 4890 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  13 jul 2014 23:53
Goed bezig meid ;)

Gast  15 dec 2014 15:34
ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heeerlijk zeger een aanrader groetjes besma
_