Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Gribou---Greet om 23:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Peter5252 om 23:50
_
Peter5252 Online

Door jokypoky om 23:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 23:49
_
Hadinada Online

Door jocowi om 23:47
_
Jocowi Online

Door jokypoky om 23:47
_
Jokypoky Online

Door redone om 23:46
_
Redone Online

Door Gribou---Greet om 23:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kiptajine met worteltjes en olijven


Kiptajine met worteltjes en olijven

Een lekkere kiptajine met worteltjes, paarse olijven
en ingelegde citroen (Marokkaanse winkel of zelf
maken).......

Dit heb je nodig:

2 kippenpoten;
1 in plakjes gesneden ui;
4 in dunne reepjes gesneden wortelen;
een handvol paarse olijven;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel kurkuma;
peper en zout naar smaak;
een paar draadjes saffraan (of anders 1 saffraanpoedertje);
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
2 teentjes geraspte knoflook;
1 ingelegde citroen;
olijfolie;
water.

Zo maak je het:

Zet de tajine op het gas met daaronder een vlamverdeler of
gebruik, als je geen tajine hebt, een kookpan.
Verhit een scheut olijfolie in de tajine/kookpan.
Voeg de dunne plakjes ui toe en fruit ze in de hete olie.
Vermeng de specerijen, zout en peper naar smaak en de geraspte
knoflook met een glas water en laat de kippenpoten daarin even
marineren.
Voeg de kippenpoten dan toe aan de ui in de tajine of de kookpan.
Bak de kippenpoten even om en om mee.
Schik dan de reepjes wortel er over- en omheen.
Voeg er de specerijen/knoflook-marinade aan toe en reepjes inge-
legde citroen.
Zet het deksel op de tajine/kookpan en laat alles ongeveer 45 minuten op heel laag gas koken; controleer af en toe of er nog genoeg vocht bij zit. Is er te weinig dan wat water toevoegen.

Voeg op het laatst, als alles gaar is, de olijven toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen.

Dien op in de tajine of schep alles op een mooie schaal en serveer met Marokkaans brood en lekkere salades.





Geplaatst op 24 juli 2014 14:38 en 3657 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.