Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Cassandra1 om 23:55
_
Cassandra1 Online

Door Gribou---Greet om 23:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Peter5252 om 23:50
_
Peter5252 Online

Door jokypoky om 23:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 23:49
_
Hadinada Online

Door jocowi om 23:47
_
Jocowi Online

Door jokypoky om 23:47
_
Jokypoky Online

Door redone om 23:46
_
Redone Online





_

Andere artikelen



Omgekeerde bananen-caramelcake


Omgekeerde bananen-caramelcake

Dit is een heerlijke smeuiige cake
die je in omgekeerde volgorde maakt;
eerst de caramel, dan de bananen en
dan het cakebeslag.....probeer het maar
eens....

Dit heb je nodig:

Voor een cake van 8 porties:
3 bananen;

Voor de caramel:
150 gram suiker;
2 eetlepels water;
1 eetlepel citroensap.

Voor het beslag:
3 eieren;
180 gram suiker;
1 eetlepel vanillesuiker;
10 cl. zonnenbloemolie;
180 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
4 eetlepels geraspte cocos;
2 eetlepels dikke room.

Maak eerst de caramel:

Doe de suiker in een pannetje en voeg er
het water en het citroensap aan toe.
Laat op zacht vuur langzaam zo lang
caramelliseren (zonder te roeren) totdat
je een mooie kleur dikke caramel krijgt.
Als de caramel mooi bruin is haal de pan
dan van het vuur.

Smeer een rechthoekige bakvorm (21 cm, zie foto)
in met wat boter of met een speciale bakspray
en verdeel (giet) de caramel over de bodem
van de bakvorm.
Snijd de bananen in de lengte in drieën en verdeel
ze over de caramel met de bolle kant boven.

Verwarm de oven op 170 graden.

Maak dan het beslag:
Mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker
totdat de massa verdriedubbelt.
Mix er de olie en de room doorheen.
Schep er dan de bloem, het bakpoeder en de geraspte
cocos doorheen.

Schep het beslag over de bananen heen en zet de vorm
in de voorverwarmde oven.
Bak ongeveer 40 minuten (controleer of de cake gaar
is door er een prikker in te steken; komt de prikker er
droog uit dan is de cake gaar).

Laat de cake in de vorm afkoelen tot lauw en haal 'm
dan uit het bakblik.
Wacht niet tot de cake koud is want dan krijg je 'm er
moeilijk uit.

Snijd de cake in porties en versier evt.met een halve walnoot.

Je kunt de bananen evt. ook vervangen door appels of
peren.




bakblik van 21 cm



Geplaatst op 17 augustus 2014 14:33 en 3322 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Tteun  
17 aug 2014 15:03
Ziet er heerlijk uit en past mooi in het foto thema van vandaag.Gr.Teun

Gribou---Greet  
17 aug 2014 18:46
Past inderdaad heel goed bij het thema zoals Teun ook aangeeft .
Ziet er lekker uit !!
_