Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Geertje935 om 18:45
_
Geertje935 Online

Door GerardS om 18:44
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door objectief om 18:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door objectief om 18:41
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door moondancer om 18:40
_
Moondancer Online

Door objectief om 18:39
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door talitha om 18:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Perziktaart in een glas


perziktaart in een glas

Klinkt dat niet spannend ? Overheerlijk en niet moeilijk te maken....

Dit heb je nodig:

Voor de citroencrumble:
80 gram bloem;
50 gram boter;
50 gram suiker;
de geraspte schil van 1 citroen.

Voor de citroencrème:
40 cl. volle melk;
2 ei-gelen;
4 eetlepels maïzena;
100 gram suiker;
geraspte schil van 1 citroen.

Voor de afwerking:
2 grote perziken.

Zo maak je het:

Maak eerst de citroencrème:
mix daarvoor de twee ei-gelen samen met de
suiker, de citroenrasp en de maïzena tot een
papje.
Breng ondertussen de melk aan de kook in een
pannetje.
Giet de kokende melk dan al kloppend met een
garde over het ei/suiker/citroenrasp-papje.
Doe dat mengsel terug in het pannetje en breng
weer aan de kook. Blijf roeren met de garde.
Kook op laag vuur een paar minuten door totdat
je een dikke crème krijgt.
Haal van het gas af, doe een deksel er op en laat
afkoelen.

Meng in een kom met je vingers de zeer koude en
in kleine stukjes geraspte of gesneden boter met
de suiker, de bloem en de citroenrasp totdat je
een soort deegkruimels krijgt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beleg een bakplaat met keukenpapier en strooi
daar de deegkruimels op.
Bak ongeveer 20 minuten of totdat de kruimels
een mooie kleur krijgen.

Schil de perziken, verwijder de pitten en snijd ze
in kleine blokjes.

Leg de blokjes perzik op de bodem van mooie glazen
of schaaltjes en schep daar bovenop de afgekoelde
citroencrème.
Strooi er op het laatst de citroenkruimels overheen.

Zet een paar uur in de ijskast voordat je ze serveert.





Geplaatst op 20 augustus 2014 13:24 en 6448 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 mrt 2015 23:47
Niets te veel gezegd!! idd een héérlijk toetje!!